Táborok a világban

2020.01.16. 11:48

Az NKM Szeged versenyzői külföldre utaznak

Öt helyszínen találhatunk majd NKM Szeged-versenyzőt az elkövetkező hónapokban a világban.

Dél-Afrikába utazik. Az NKM Szeged kenusa, Nagy Bianka az olimpiai pótkvalifikációra készül. FOTÓ: KARNOK CSABA

A kajakosok, így Birkás Balázs, Kuli István és Nádas Bence Hüvös Viktor vezetőedző irányításával január 27. és február 22. között Dél-Afrikában, majd március 1. és 22. között a portugáliai Montebellóban edzőtáboroznak; míg Törköly Zoltán és Szendy Márk márciusban Sevillába mennek. Kárász Anna – aki visszatért Kovács László edzőhöz – február 10-től március 9-ig szintén Dél-Afrikában készül, illetve lesz egy sevillai vagy montebellói tábora is, amely az időjárástól függ, és amelynek időpontja még nem ismert.

A kenusok közül Kiss Tamás Boldizsár Gáspár edző vezetésével a dunaújvárosi csapattal megy majd Valenciába – úgy tűnik, március közepétől március végéig, illetve Kiss Tamás még elmegy február 10. és március 9. között Dél-Afrikába is. Kocsis Ádám és Zombori Dominik pedig Sevillában edz március 17. és 31. között, a maratonista kenus, Laczó Dániel pedig Seller László edzővel Horvátországot veszi célba február 15. és 23. között.

Dél-Afrikába utazik. Az NKM Szeged kenusa, Nagy Bianka az olimpiai pótkvalifikációra készül. FOTÓ: KARNOK CSABA

És végül a női kenusok: Kása Péter, valamint Nagy Bianka és Molnár Csenge a dél-afrikai stábhoz csatlakoznak február 10-től március 9-ig.

A 2020-as évben öt nagy világversenyen bizonyíthatnak majd felnőtt versenyzőink. A tokiói olimpiai játékokon, a romániai Európa-bajnokságon, a nem olimpiai számokban megrendezendő szegedi világbajnokságon, valamint két világkupán. Az első világkupát megelőzendő két napban azon számokban, ahol még nem szereztük meg a tokiói kvótát, megrendezésre kerül az európai pótkvalifikációs verseny is.

A szegedi közönség pedig sokszor találkozhat az edzőtáborok után a kedvencekkel, hiszen a Maty-éren öt esemény lesz. Április 29–30-án a pótkvalifikációs válogatónak, május 1–3-án az első felnőtt válogatónak, május 29–31-én a második felnőtt válogatónak, június 16–18-án a harmadik, nem olimpiai számok felnőtt válogatójának, míg augusztus 14–16-án a felnőtt magyar bajnokságnak ad otthont az olimpiai vízi centrum. És ne feledjük, június 10–12-én jön a nem olimpiai számok gyorsasági világbajnoksága is.

Indul tehát a közvetlen olimpiai felkészülés, és az biztos, hogy a sok válogatón csak a legjobbak juthatnak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában