Nem lehet megunni

2020.02.18. 14:43

A horvát Zapresic lesz a BL-ellenfél Apatinban

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a szlovák Podbrezován kettős győzelemmel (7:1, 5:3) jutott túl a Zengő Alföld Szegedi TE, amely az elődöntőben a horvát címvédő Zapresic ellen lép pályára.

M. J.

Forrás: Szegedi TE

Újból a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutott a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata. Évről évre le tudjuk mindezt írni, de a té­­nyek ma­­kacs dolgok, a jó eredménye­ket pedig érdemes rendre megismételni, nem le­­het megunni: 2013 óta ráadásul nem volt olyan év, amikor ne lett volna elődöntős a csapat – nyolcadszor egymás után.

Szóval a szegedi alakulat tör­­ténete során 15. alkalommal lesz részese a sorozat 2002 óta tartó végső küzdelmeinek – azaz 19-ből ennyiszer volt a Final Fourban, ennél többször soha senki még. A megnyert elsőségek számában is a legjobb a Zengő Alföld Szegedi TE, hiszen eddig négyszer hódította el a kupát a csapat, míg a német Zerbst és Bamberg, va­lamint a szlovák Podbrezova egyaránt háromszor volt első. Közülük a Szeged és a Zerbst növelheti majd ezt a számot.

A Tisza-parti alakulat a szerb KK Beograd és a Pod­bre­zova elleni négy meccsen nem szenvedett vereséget, hiszen háromszor győzött, egyszer, Belgrádban pedig ikszelt.

A másik három párharcból a meglepetésre az olasz Neumarktot búcsúztató horvát Mertojak Split, a német házi csatából a Raindorf ellenében a Zerbst, míg a címvédő Zapresic a Zalaegerszeg ellen jutott to­­vább a négy közé.

A szerbiai Apatinban márci­­us 28–29-én rendezendő Final Fourban a Szeged a Zapresic ellen játszik, a Zerbst pedig a Mertojak Splittel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában