Díj az összefogásért

2020.02.19. 12:44

Az NKM Szeged evezősei elismeréseket kaptak

A Magyar Evezős Szövetség megtartotta hagyományos díj­átadó gáláját, amelyen az elmúlt évben kiemelkedően teljesítő versenyzőket, edzőket, klubokat ünnepelte. Az ünnepségen kapott elismerést az NKM Szeged vezetőedzője, Dani Zsolt, illetve több versenyzője is.

Munkatársunktól

Forrás: MESZ

A Magyar Evezős Szövetség Bu­­dapesten, a Magyar Sport Házában rendezte meg a hagyományos díjátadó gáláját, amelyen az elmúlt évben kiemelkedően teljesítő versenyzőket, edzőket, klubokat ünnepelte. Átadták az Év edzője és klubja díjakat, és a nemzetközi megmérettetéseken előkelő helyezést elérő evezősöket is köszöntötték, csakúgy, mint a Sport XXI versenysorozat dobogósait. A gálán a tavalyi Velencei-tavi masters világbajnokságon közreműködő hazai versenybírók és segítők munkáját is megköszönték.

Az olimpiai reménységek versenyén, a Velencei-tavi pályán három egység lett aranyérmes, amelyből kettőben volt szegedi sportoló: a férfi kormányos né­­gyesben és a férfi nyolcasban is szerepet kapott Kovács Sándor és Kósa András.

Az ifjúsági világbajnokságon és az ifjúsági Európa-bajnokságon egyaránt ötödik helyezett férfi nyolcasban Szegedről Ki­rály Miklós, Rakonczai Péter, Szabó Gábor, Király Anna vállalt szerepet, az egységet Dani Zsolt készítette fel, az ifjúsági Európa-bajnokságon hatodik női nyolcasban Daka Zsófia evezett, az U23-as Európa-bajnokság ötödik és az U23-as világbajnokság nyolcadik helyezett férfi nyolcasában Király Csaba, Kunstár Márk, az U23-as Eb-5. női négypárevezősben Szili Dorina volt tag. Kunstár Simon a Sport XXI program 14 évesei között végzett az éves értékelésben a második helyen, az NKM Szeged pedig a klubok között lett második, Dani Zsolt az edzők között negyedik.

– A korábbi években Szabó Gábor nyert orv-t, most ketten vették át ezt a szerepet. Az ifjúságiaknál és a felnőtteknél is a nyolcas volt a meghatározó egység, így szegedi szempontból nagy büszkeség, hogy részt tudtunk venni benne. Az ifiknél a 2018-as hatodik, majd a tavalyi ötödik hely jó visszajelzés volt a szakmának. A saját díjamat nem annyira csak magaménak érzem. Az egyik díj az alaputánpótlás egész éves teljesítményét értékeli, azaz a Sport XXI versenyében az indított létszámban végeztünk a második helyen. Ez az összevetés nem az egyéni teljesítményt értékeli, hanem a csapatét, míg egyéniben Kunstár Simon ért el jó eredményt. Az fájdalmam, hogy egyedül tu­­dott odakerülni, de várjuk az utánpótlást az idei viadalokon. Az NKM Szeged mint egyesület második helye értékes, de a tényleges teljesítmény, a korosztályban lévő versenyzői létszám területén léptünk előre, és ez fontos. Ebben van nagy összefogás az edzők, a versenyzők és a szülők között – nyilatkozta Dani Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában