Bíró Melinda nyert Major Stella ellen

2020.02.05. 08:09

Gellértesek döntőztek

A debreceni agráregyetemi Campus területén épült Teknős teniszcsarnok első rangos hazai eseményeként rendezték meg az Unideb korosztályos tenisz országos bajnokságot.

Döntő egymás ellen. Major Stella (kékben) második, Bíró Melinda bajnok lett Debrecenben. FOTÓ: GELLÉRT SE

A szegedi Gellért SE színei­ben versenyző Bíró Melinda 13 évesen – az egy évvel idősebbek között – országos bajnok lett az U14-es mezőnyben egyéniben és párosban is, azaz sikerült dupláznia. Ráadásul az egyéni döntőben szintén a Gellért SE játékosát, Major Stellát győzte le 7:6, 7:6-ra.

Döntő egymás ellen. Major Stella (kékben) második, Bíró Melinda bajnok lett Debrecenben. FOTÓ: GELLÉRT SE

A döntőig vezető úton a verseny előtt az első helyen kiemelt Major Németh Laurát (SVSE, 6:2, 6:0), Ganbat Jázmint (SVSE, 6:1, 6:0), Farkas Bonitát (BBTCF SE, 6:3, 6:0), és Dinnyés Lilit (Paks, 6.4, 4:6, 10:8) verte, míg a negyedikként rajtoló Bíró Péter Lilit (DEAC, 6:1, 6:0), Fehér Laurát (SVSE, 6:0, 6:0), Bak-Szabó Norinát (Top Sport, 6:1, 6:1) és Varga Viktóriát (Marso TC, 6.3, 6:4) múlta felül. Párosban Bíró klubtársa, Kis-Czakó Eszter tár­saságában jutott el a fináléig, ahol a Major, Varga duót győztél le 6:3, 6:4-re.

A Gellért SE harmadik egyé­­ni indulója, Kis-Czakó Eszter a nyolc között kapott ki hatalmas, izgalmas mérkőzésen Dinnyés Lilitől.

A lányokat Trója Gréta készítette fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában