Tavasszal segít a láthatatlan légió

2020.02.13. 17:02

Megtartaná őszi helyezését a Hódmezővásárhelyi FC II. a megyekettőben

Több csoportból áll össze a HFC II. labdarúgócsapata, amely a megyei II. osztályban csak rosszabb gólkülönbségének tulajdoníthatóan nem telelt a dobogón. Vinnai István vezetőedző elégedett az őszi teljesítménnyel.

Becsei Dávid

Fotó: Kispéter Zoltán

Tizenöt meccs, tíz győzelem, egy döntetlen, négy vereség és 31 megszerzett hódmezővásárhelyi pont a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban, akárcsak a Mártélynak.

Bár a 2019–2020-as idényt a HFC II. kezdhette volna a megyeegyben, az NB III-as csapat kiesésével a megyekettőbe lépett vissza.

– Hátrébb kellett lépnünk, de ez a csapat a megyeegyben is megállná a helyét azokkal a 20-21 éves fiatalokkal, akik tavaly alkották a keretünket – mondta Vinnai István, a HFC II. vezetőedzője. – Hétvégi csapat vagyunk, hiszen néhányukkal csak ekkor találkozom, őket hívom a láthatatlan légiónak. Az ifjúsági korúakat szeretnénk beépíteni a felnőtt szintre, valamint azoknak játéklehetőséget adni, akik a megyeegyes együttesnél kevesebb időt töltenek a pályán vagy nem kerülnek keretbe. Nagy elvárásunk nem lehet, hiszen együtt ritkán tréningezünk, de mindenképpen szeretnénk az első négy csapat között végezni, mert csak így lehet esélyünk visszajutni a megyeegybe, amennyiben a HFC kiharcolja az NB III-as tagságát – tekintett a jövőbe.

Mindezek ellenére létszám­problémáik sosem voltak az ősszel, mindössze egyszer utaztak kevesebben mérkőzésre.

– Csengelére sajnos csak tíz emberrel tudtunk elutazni, később jött utánunk Marton Bence. 3-1-nél érkezett meg, így kértem is, hogy ne rontsa el, nyerjük meg a meccset – mesélt mosolyogva Vinnai.

A HFC II.-nek 12 pontos a hátránya a listavezető ContiTech-Apátfalvával szemben, míg a Deszk tíz ponttal előzi meg, a Mártély pedig már csak jobb gólkülönbségének köszönhetően.

– Bajnoki címben nem bízom, bár az ősszel mindkét bajnokaspiránssal jó meccset játszottunk, csak egy-egy góllal kaptunk ki tőlük. Előny számukra, hogy ők stabil kerettel dolgoznak, míg nálunk azért rendszeresen akad mozgolódás – fejtette ki Vinnai.

Heti négyszer tréningeznek, a szentesi ificsapatot 4-2-re győzték le, míg ma a Székkutassal játszanak. Visszahívja őket még a Szentes, míg a bajnoki főpróbát a változatlan játékoskeretű Hódmezővásárhelyi FC II. várhatóan az SZVSE II. ellen tartja majd hazai környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában