Idegenben kezdenek

2020.03.03. 11:43

Ismertek a MOL-PICK Szeged–Vardar Szkopje BL-párharc időpontjai

Ismertté váltak a dátumok, hogy a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata melyik két időpontban játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Vardar Szkopjéval.

B.D.

Fotó: Kuklis István

Az A csoport harmadik helyén zárta a csoportkört a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a MOL-PICK Szeged, így a nyolcaddöntőben a B csoport hatodik pozíciójában végzett csapattal, a címvédő Vardar Szkopjéval találkozik.

A párharc kedvezményezettje a Tisza-parti együttes, így Juan Carlos Pastor tanítványai március 22-én, vasárnap 17 órakor az északmacedón fővárosban, Szkopjéban kezdik meg a párharcot. A visszavágót egy hét múlva, március 29-én, szintén vasárnap és 17 órakor rendezik az újszegedi sportcsarnokban. A tét a legjobb nyolc közé jutás lesz, ahol már a kölni négyes döntőért szállnak harcba a csapatok. Amennyiben a Szeged továbbmegy, akkor a negyeddöntőben a Telekom Veszprém–Wisla Plock párharc győztesével találkozik majd.

Az előző, 2018–2019-es idényben is összekerült a PICK és a Vardar a BL egyenes kieséses szakaszában. A nyolcaddöntő első mérkőzésén Szkopjéban 31–23-as vereséget szenvedett a Szeged, de a hazai visszavágón a félidőben már 17–9-re vezettek Bodó Richárdék. Állt továbbjutásra is a MOL-PICK Szeged, végül azonban a 29–25-ös sikerrel nem tudta ledolgozni a kilencgólos hátrányt összesítésben.

A tavalyi párharc óta sok minden történt a Vardar háza táján. A Veszprém elleni BL-döntőt megnyerték, de a pénzügyi gondjai továbbra sem csökkentek a klubnak, így a januári Európa-bajnokságot követően Dainis Kristopans a Füchse Berlinhez, Pavel Atman pedig a Szpartak Moszkvához távozott azonnali hatállyal. Két érkezője is van a szkopjeiknek, hétfőn két korábbi játékosuk, a 37 éves kapus, Borko Risztovszki, valamint a 20 esztendős balátlövő, Marko Misevszki jelentkezett edzésre a Jane Szandanszki Arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában