Az NKM Szeged versenyzői rendkívül kreatívak

2020.03.30. 11:50

Pizzáért ötletelnek

Az NKM Szeged versenyt hirdetett az edzői csoportjai között az otthoni mozgásokról, annak különböző ötleteiről. A díj pedig, amelyet a legaktívabb csoport kap meg, egy pizzázás – a válság után.

Mádi József

Forrás: NKM Szeged

Most a legfontosabb az otthonmaradás. A gyerekek így tanulnak, a mozgási lehetőségeik viszont igencsak beszűkültek. De mit csinál ilyen helyzetben az az utánpótlás sportoló, akinek a lételeme volt a napi rendszeres (akár két) edzés?

Erre talált ki egy remek játékot saját versenyzőinek az NKM Szegedi Vízisport Egyesület. Versenyt hirdetett az edzői csoportok között, amelynek lényege, hogy a fiatalok képeket, videókat küldenek be magukról, amint edzenek, és a legaktívabb stáb nyeri a koronavírus-válság utáni, a klub által támogatott pizzázást.

Az ötletelés megindult, miközben az egyesület nagyjából száz különböző eszközt, így ergométereket, kézi súlyzókat, hajót biztosított az otthoni mozgáshoz. Eddig több mint ötven pályamű érkezett be, és a verseny pedig ezen a héten még tart.

Az ötletekből kifogyhatatlanok a fiatalok, sőt edzőik is. Garázsok, hálószobák, nappalik, folyosók, udvarok, konyhák alakultak át multifunkcionális edzőteremmé.

Nézzünk néhány egyedi ötletet is: Tóth Bálint például az egyik fotelt kapta fel a nappaliban, és azzal guggolt. A klub válogatott szlalomkajakosa, Seprenyi Sára megmutatta, hogy egy kis kreativitással a szárazföldön is tud kajakozni: görgőket erősített a hajójára, vödrökből pedig egy kis szlalompályát is kijelölt a házuk előtt az utcán, amelyet rögtön ki is próbált. Az evezős Daka Zsófiának az egyik éjszaka nem jött álom a szemére, így hajnali fél háromkor ergózott egyet. A kenus Csanki Márk saját társát fektette a vállára, így végezte el a saját testsúlyos gyakorlatot, a kajakos Sík Balázs a lépcsőfeljáró alsó részén kapaszkodott fel az emeletig, míg Megyesi Botond családi kick-box-edzést pörgetett le a nappaliban. És hogy az edzőket se hagyjuk ki, Agócs Ágnes ugyanis spin­ning-kerékpárra pattanva mutatott példát a tanítványoknak. A versenyben egyelőre az evezősök állnak a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában