A motiváció nem veszhet el

2020.04.18. 18:19

Eperjesi László szerint a lehető legnagyobb elismerést kapta

Rangos elismerésben részesült Eperjesi László: a szegedi atlétikai tréner MOL Mester-M Díjat kapott utánpótlásedzői munkájáért. Az elismerésre leghíresebb tanítványa, az olimpiai bronzérmes Márton Anita jelölte.

Munkatársunktól

A leghíresebb tanítvánnyal. Eperjesi László világraszóló sikerekhez segítette Márton Anitát.

Fotó: Schmidt Andrea

A MOL Mester-M Díj az egyik legrangosabb elismerés a kiemelke­­dő munkát végző tanárok és utánpótlásedzők körében. Idén is tíz díjazottja volt a MOL Alapítvány kuratóriumának, amely a tanítványok jelölése alapján válogatott a remek szakemberek között. Az egyik idei díjazott Eperjesi László, a szegedi edző, aki rengeteg gyerekkel szeret­tette meg az atlétikát, vagy ahogy szokták mondani, a sportok királynőjét. Az elismerésre leghíresebb tanítványa, az olimpiai bronzérmes Márton Anita jelölte, de szegedi és békéscsabai sporttársai is tudtak a jelölésről, és egyöntetűen támogatták.

A leghíresebb tanítvánnyal. Eperjesi László világraszóló sikerekhez segítette Márton Anitát.
Fotó: Schmidt Andrea

– Ez a lehető legnagyobb el­ismerés! Örülök annak is, ha a szakma díjaz, de annál nem is kívánhat többet egy edző, hogy a tanítványai legyenek ennyire elégedettek vele, és jelöljék egy ilyen szép elismerésre – hangsúlyozta érdeklődésünkre Eperjesi László.

Márton Anita is nagyon örült, hogy mestere kapta a díjat, a kuratórium őt hívta először a hírrel.

– Közel huszonöt éve dolgozik az atlétákért, szívvel-lélekkel, boldog vagyok, hogy a bírák is így ítélték meg – nyilatkozta a világbajnok súlylökő.

Visszatérve a díjazottra: na­gyon meglepődött a hír hallatán, hiszen tanítványai teljesen titokban tartották a jelölést. Örömhír volt egy nehéz időszakban.

– Valóban, a járvány idején igazán jólesik a léleknek egy ilyen visszaigazolás, de bármilyen nehézséggel is kell megküzdeni, egy edző motivációja sosem veszhet el. A lényeg, hogy tartsam a hitet a versenyzőkben. Ez persze most nagy feladat, hi­­szen hónapokon át úgy kell dolgozniuk, hogy versenyen nem mérettetik meg a tudásuk. Különösen a gyerekeknél jelenthet ez gondot, ki tudja, egy ilyen időszaknak milyen hatással lesz a lelkesedésre – fogalmazott Eperjesi László.

Egy apró fénysugár megjelent az alagút végén, ugyanis a Magyar Atlétikai Szövetség kiadott egy várható versenynaptárt.

– Jónak tűnik a menetrend, de ennél is fontosabb, hogy el­­készült, így legalább van egy kapaszkodójuk a versenyzőknek, tudják, miért dolgozunk. A kisebb versenyek szerintem így is megsínylik a járványt, így az augusztus végi Tisza Kupa is. Nagy kérdőjel, hogy hagyományos viadalunkat meg tudjuk-e majd tartani – nyilatkozta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában