Lelkesedése változatlan

2020.04.08. 12:13

Mocsári Bence jól is járhat a tokiói paralimpia halasztásával

Közel járt, hogy elérje álmát, a paralimpiai kvalifikációt, de a Titán TC tehetséges triatlonosa, Mocsári Bence pozitív a halasztást illetően, hiszen még lesz esélye Tokióba jutni, a pluszidőt pedig fejlődésre próbálja felhasználni.

Munkatársunktól

Nem aggódik a halasztás miatt, a cél továbbra is a paralimpia.

Fotó: Kuklis István

Jubileumi, 50. díjátadó gálánkon tavaly az Év Parasportolója címet nyerte el Mocsári Bence, aki az elmúlt időszakban a vi­­lág­elitbe robbant. A szegedi Titán TC paratriatlonosa a pe­­ches sérülések és betegségek ellenére is jól állt a kvalifikációs ranglistán, így idén úgy tűnt, teljesülhet a nagy álom, ott le­­het a tokiói paralimpián. Az öt­­karikás játékokat azóta elhalasztották a koronavírus-járvány miatt, de a karantént sán­­dorfalvi otthonában töltő sportoló így is pozitív maradt.

– Nem vagyok egy aggódó tí­­­­pus, ráadásul fiatalként jól is kijöhetek ebből a történetből, egy évvel több időm van fejlődni a várva várt eseményig – kezdte a beszélgetést Mocsári Bence.

– Persze ehhez még a kijutást is el kell érni, de ebben jól állok. A legjobb 12 sportoló utazhat, jelenleg a 16. helyen állok, és az előttem állók nüansznyi különbségekre vannak tőlem. Ha egy-két versenyen még el tudtam volna indulni, már lehet, ki is harcoltam volna a paralimpiai szereplést. Ausztráliában nagyot léptem előre a hetedik helyezésemmel, azért a teljesítményért sok pont járt – árulta el.

Nem aggódik a halasztás miatt, a cél továbbra is a paralimpia. Fotó: Kuklis István

Sok a kérdőjel a paralimpiai kvalifikációval kapcsolatban, jelenleg csak egy biztos: június 30-ig biztosan nem rendeznek versenyeket. Addig is kerékpá­rozással és futással karban tudja tartani magát, csak az úszást nehéz pótolnia.

– Szárazföldi gyakorlatokkal erősítem az úszásnál használt izmokat. A Magyar Paralimpiai Bizottság is sokat segít, online motivációs előadásokat is tart, hogy átvészeljük ezt az időszakot. Próbálom kihasználni az időt a fejlődésre, de a közösség nagyon hiányzik, hiszen társakkal sokkal jobb edzeni – tette hozzá Mocsári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában