Újabb halasztás

2020.05.22. 17:00

Döntöttek: A rövidpályás úszó-vb 2021-ben lesz

Nemzetközi sport. Ezúttal is összefoglaljuk a koronavírus-­járvány miatt teljesen megvál­tozott nemzetközi sportélet legérdekesebb híreit.

Munkatársunktól

A tervezettnél egy évvel ké­­sőbb, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot. Az abu-dzabi versenynek a koronavírus-járvány okozta nemzetközi bizonytalanság miatt kellett új időpontot keresni. A vb egy évvel történő halasztásával együtt a FINA nagyszabású konferenciáját is eltolták. A FINA korábban a jövő nyárra tervezett fukuokai vizes vb-t 2022-re halasztotta a tokiói olimpia áthelyezése miatt, míg az európai szervezet, a LEN az idei budapesti Európa-bajnokságot tolta el jövő májusra a pandémia következtében.

Thomas Bach szerint ha a koronavírus-járvány miatt jö­vőre sem lehet megrendezni a tokiói nyári játékokat, akkor ké­­sőbb már nem is fogják. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és Abe Sindzó ja­­pán miniszterelnök március 24-én állapodott meg abban, hogy a játékokat egy évvel el kell halasztani. A kormányfő utóbb azt közölte, hogy csak abban az esetben lehet megrendezni az olimpiát, ha a járványt megfékezték, Bach pedig úgy reagált erre, hogy megérti a japán fél álláspontját.

– Teljesen őszintén, meg tudom ezt érteni, mert nem lehet három- vagy ötezer em­bert örökké alkalmazni a szervezőbizottságban – mondta Bach a BBC-nek.

– Nem lehet minden évben az összes nagy sportszövetség nemzetközi versenynaptárát megváltoztatni. Nem lehet a sportolókat bizonytalanságban tartani – tette hozzá. Az elnök ugyanakkor jelezte, a NOB eltökélt abban, hogy megtartják jö­­vőre a játékokat, még azzal együtt is, hogy készülni kell különböző forgatókönyvekre, például versenyzők karanténjára.

A Florida állambeli Orlando világhírű szórakoztató parkjában, a Walt Disney Worldben játszhatják le a koronavírus-járvány miatt félbeszakított észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) még hátralévő mérkőzéseit – értesült az ESPN. A sportcsatorna szerint a világ legnagyobb és leglátogatottabb vidámparkja alkalmas helyszín lehet, mivel itt rendelkezésre áll a szükséges infrastruktúra. A 15 ezer hektáros Walt Disney World területén számos szálloda található, elegendő számú kosárlabdapálya van, és a televíziós közvetítésnek sincs akadálya. Korábban Adam Silver, az NBA elnöke azt mondta, hogy a bajnokság két színhelyen is folytatódhat: Orlandóban és Las Vegasban, de végleges döntés nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában