A szegedi labdarúgónak sokat jelent a „döntő”

2020.05.16. 14:30

Vágó már izgatott a BL-selejtező miatt

Összefoglaltuk a koronavírus-járvány miatt teljesen megváltozott nemzetközi sportélet legérdekesebb híreit.

delmagyar.hu

 

Vágó Fanny, a Ferencváros szegedi származású labdarúgója számára „kicsit fájó”, hogy nem hirdetnek bajnokot és kupagyőztest a járvány miatt, de a Bajnokok Ligája-selejtezőben való indulásért sorra kerülő párharc sokat jelent számára. A bajnokságból 13 fordulót játszottak le, egy mérkőzés maradt el, de az éppen a második és a harmadik helyen álló MTK Hungária és DVTK összecsapása. Ennek pótlása után az előrébb végző csapat játszik majd a BL-szereplésért az éllovas FTC Telekom csapatával. – Mindenki tudja a szíve mélyén, hogy ez felér majd egy bajnoki döntővel – mondta Vágó Fanny az M4 Sportnak nyilatkozva. A 28 éves, 122-szeres válogatott csatár a félbeszakadt bajnokságban nagy fölénnyel vezette a góllövőlistát.

A Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, Hansi Flick üdvözli a lehetőséget, hogy mostantól három helyett öt cserelehetősége lesz a mérkőzéseken. – Ezekben a hetekben, amikor sok meccsünk lesz, ez egy szuper lehetőség. Az ideiglenesen bevezetett szabályt akkor alkalmazom, ha látom, hogy egy játékosom fáradt – fogalmazott a szakember. A Bundesliga ma folytatódik, miután március elején félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke úgy látja, hogy a franciák időnek előtte zárták le bajnokságukat. – Számomra ez túl korai döntés volt, amelyet tiszteletben tartok, de bennünket nem kérdeztek meg róla, a francia hatóságok határoztak így – fogalmazott az UEFA első embere a beIN Sports katari televíziós társaságnak adott interjúban. A 20 csapatos Ligue 1 küzdelmeit április végén a futballszövetség befejezettnek nyilvánította, a bajnok a Paris Saint-Germain lett, az Amiens – amely bírósághoz fordult – és a Toulouse kiesett, a másodosztályból a Lorient és a Lens jutott fel az élvonalba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában