Sport

2020.06.03. 19:20

Megvan, mikor lesz F1–futam a Hungaroringen

Az elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek.

Munkatársunktól

Fotó: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Július 19-én versenyez a Forma–1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen – derült ki a so­­rozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

A Nemzetközi Automobil Szö­­vetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak.

A közleményben hangsúlyozták, az elmúlt két hónapban a Forma–1 vezetése a FIA-val, a tíz csapattal, valamint a partnerekkel és az egyes or­­szágok illetékes hatóságaival együttműködve dolgozott azon, hogy elfogadjon egy olyan módosított naptárt, amely lehetőséget teremt a versenyek biztonságos megrendezésére. Hozzátették, a koronavírus-járvány nemzetközi jelenléte és terjedése miatt a további részletek, valamint a naptár fennmaradó részének kidolgozása a következő hetekben történhet meg, és a Liberty Media reményei szerint 15–18 futamra sor kerülhet a mostani idényben, amely decemberben érhet véget. Kiemelték, egyelőre zárt kapus eseményekre készülnek, de természetesen bíznak abban, hogy a nézők visszatérhetnek a pályákra, amint ez biztonságosnak bizonyul.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigaz­gatója a hungaroring.hu-n ol­­vasható közleményben azt mondta, végig rugalmasan áll­­tak hozzá az egyeztetésekhez, mert a pálya készen áll, bármikor lehet rajta versenyt rendezni, és mindenképpen szerették volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A futam eredetileg augusztus 2-i dátummal szerepelt a 2020-as naptárban.

– A zárt kapus verseny so­­rán a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban minden­­ki biztonságban érezhesse ma­­gát – jelentette ki Gyulay.

A Forma–1 2020-as módosított versenynaptára (első 8 forduló), július 3–5.: Osztrák Nagydíj, Spielberg; július 10–12.: Stájer Nagydíj, Spielberg; július 17–19.: Magyar Nagydíj, Mogyoród; július 31.–augusztus 2.: Brit Nagydíj, Silverstone; augusztus 7–9.: 70. Évforduló Nagydíja, Silverstone; augusztus 14–16.: Spanyol Nagydíj, Barcelona; augusztus 28–30.: Belga Nagy­­díj, Spa-Francorchamps; szeptember 4–6.: Olasz Nagydíj, Monza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában