Helyi sport

2020.06.11. 12:52

Távozik Szegedről

Kilenc év után távozik Szegedről Velky Péter, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának utánpótlásedzője, aki játékosként kezdte Tisza-parti pályafutását, de egy súlyos sérülés miatt a trénernek állt. Rengeteget tanult Juan Carlos Pastortól, álma, hogy hamarosan ő is felnőtt kispadot kapjon.

Becsei Dávid

Velky Péter (balról) szép sikereket ért el a Pick Szeged utánpótláscsapataival, segítője éveken át Kis Márk volt.

Forrás: UTANPOTLAS.PICKHANDBALL.HU

Velky Péter a MOL-PICK Szegedben dobta élete első felnőtt NB I-es gólját, majd ennél a klubnál dolgozott napjainkig utánpótlás edzőként.

– Nehéz döntés volt, hogy kilenc esztendő után távozom Szegedről – árulta el Velky Péter.

– Rengeteget köszönhetek ennek az egyesületnek, sok jó emléket viszek magammal innen. Nem titkolom, hogy szeretném végigjárni a ranglétrát és eljutni a legmagasabbra, vagyis majd felnőttcsapatot is szeretnék irányítani – jegyezte meg a fiatal szakember, akinek következő állomáshelye egyelőre még nem ismert.

Velky Péter (balról) szép sikereket ért el a Pick Szeged utánpótláscsapataival, segítője éveken át Kis Márk volt.
Fotó: UTANPOTLAS.PICKHANDBALL.HU

 

Velky Péter 11–12 éves korosztállyal kezdett el dolgozni először Szegeden, majd egyre feljebb jutva már évek óta az ifjúsági első osztályú együttes trénere, valamint az NB II-ben szereplő gárdát is ő irányította. Mindkét fronton a második helyen álltak a tabellán a koronavírus-járvány előtt, az NB II-ben a bajnoki címért futottak versenyt a megyei rivális Makóval, míg az ifiben a listavezető Ferencvárostól hétpontos lemaradásuk volt.

– Rengeteget tanultam Juan Carlos Pastortól. Amit tudok, azt szeretném megtartani ebből a játékstílusból, alkalmazkodva a következő klubom elvárásaihoz. Az elmúlt években folyamatosan lépkedtem felfelé a ranglétrán, egyre idősebb korosztályokkal foglalkozhattam. Nem szeretném megszakítani ezt a tendenciát, pár éven belül felnőtt együttes kispadjára szeretnék leülni, ez a vágyam. Néhány játékossal végigdolgoztam az elmúlt éveket. A mi munkánk fokmérője az, hogy hol helyezkednek el a játékosok, milyen csapatban, melyik osztályban. Azon dolgoztam az elmúlt években, hogy minél több srácot hozzásegítsek egy minél fényesebb karrierhez – zárta a beszélgetést Velky Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában