A döntő elején Szentes-Bíró Tamás válla kiugrott

2020.07.07. 15:34

Jól indult a strandfociszezon

A budakalászi Lupa Beachen rendezett strandlabdarúgó magyar kupa legjobb mezőnyjátékosának választották meg a szegedi Rutai Balázst, a Jászfényszaru-Goldwin Pluss futballistáját. A csapat a döntőben végül a Gyöngyöstől 6–2-es vereséget szenvedett.

Becsei Dávid

Rutai Balázst választották meg a legjobb játékosnak.

Forrás: DM

Az első ízben kiírt strandlabdarúgó magyar kupát a Rutai Balázzsal és Szentes-Bíró Ta­­mással felálló Jászfényszaru-Goldwin Pluss ellen nyerte meg a Gyöngyös, míg a bronzmérkőzésen a Deák Donáttal, Nagy Gergővel és Albert Csabával felálló Újhartyán hosszabbítás után vesztett 6–5-re a Bonyhád ellen. A hétvégi mérkőzéssorozat legjobb mezőnyjátékosának Rutait választották meg.

– A döntőig egészen simán meneteltünk, sikeréhesen kezdtük el a finálét, amelynek az elején sajnos Szentes-Bíró megsérült. Nem tudta folytatni a játékot, ami azt jelentette, hogy egy cserénk maradt. Én voltam így az egyetlen fiatal, a többiek 40 év körüliek, de így is megvolt az esélyünk, hogy nyerjünk. 0–1-nél egymás után négy kapufát rúgtunk, majd 1–2-nél kockáztattunk, és ebből rosszul jöttünk ki, így az utolsó harmadban nagyobb különbségű sikert aratott az ellenfél – mondta lapunknak Rutai, aki az elődöntőben parádés gólt ollózott.

Rutai Balázst választották meg a legjobb játékosnak.
Fotó: DM

A szegedi származású, az elmúlt években Debrecenben tanuló és futsalozó Szentes-Bíró Tamás személyében kulcsemberét vesztette el a bajnoki címvédő.

– Sajnos ez egy visszatérő sérülés, 2-3 éve bajlódom vele. Egy párharcban meghúzták a kezem és kiugrott a vállam. Már magamnak vissza tudom tenni, pár nap múlva már teljesen jó lesz – árulta el lapunknak Szentes-Bíró.

– Új kezdeményezés ez a magyar kupa, nagyon örültem neki, mert bárki nevezhetett, ez pedig a strandfoci jövőjét szolgálja. Jól szerepeltünk, erőnlétben is felvettük a versenyt a fiatalabb együttesekkel, de az elődöntő sokat kivett belőlünk a Bonyhád ellen, majd a döntőben a kiválásommal az egy csere már kevésnek bizonyult – jegyezte meg a 24 éves játékos, aki futsalcsapatával hosszabbított.

Most két hét szünet követke­zik strandlabdarúgásban, majd július végén minden idők legerősebb futsal magyar bajnoksága jön, mivel világbajnokokkal teletűzdelt csapatok futnak majd ki a homokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában