Még turulozik az 1940-es születésű Bronner Dezső

2020.07.14. 09:56

Nyolcvanas tempó

Munkatársunktól

 

Lábtenisz, Turul, Szeged. Vasárnap töltötte be 80. életévét az ismert szegedi lábteniszező, turuljátékos, Bronner Dezső, aki még ma is igen aktív mindennapokat él.

Hetente két-három alkalommal lefut öt kilométert Újszegeden, emellett aktívan turulozik, és az úszást is rendszeresen a napirendjébe veszi – bérlete van. Nem csoda, ha a 80. életévét sportpályán köszöntötték a társak.

– Egy kicsit meglepődtem, de a naphoz közeledve azért éreztem, valami csintalanságra készülnek Bársony Jenőék – mondta Bronner Dezső.

Az 1940. július 12-én született öröksportolónak van mit mesélnie. Így sztorizik a lábtenisz-pályafutásáról – érmeket, kupákat, összesen több mint negyven serleget őriz otthon a szenior kategória páros és egyéni versenyein szerzettekről –, a 25 évvel ezelőtti csatákról; a három évig élt szegedi együttesről; dr. Vígh Józsefről, dr. Vass Kampóról, Sándor Zoltánról; a csapatbajnoki negyedik helyekről; a siófoki és a SZAK-pályán lévő versenyekről; a magyar világbajnokokról.

És a turulról, amelyet ma is rendszeresen űz. A történetéről, a Halácsy ütőről, valamint a Kolozsvári téri meccsekről, amelyet az ottani Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola termében űznek.

A beszélgetés végén pedig arra jutunk, ellene ki kellene próbálnunk.

– A téli időszakban nagyon szívesen megmutatjuk élőben is, milyen ez a sport. A turul kimondottan szegedi játék, sehol máshol nem játsszák – tette hozzá Bronner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában