Lendületesen kezdtek, negyedszer nyertek a nyáron

2020.08.22. 18:07

24 órán belül másodszor is legyőzte a MOL-PICK Szeged a Nexét

A lendületesen játszó MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata szombat délután 24 órán belül másodszor is legyőzte a horvét Nexét felkészülési mérkőzésen. A pénteki 33–28-as sikert 31–24-es győzelem követte zárt kapuk mögött az újszegedi sportcsarnokban.

Becsei Dávid

Szeged – 2020.08.21. MOL-PICK Szeged-Nexe edzőmeccs. A mérkőzést Kiss Olivér és Bíró Ádám bírók vezetik a sportcsarnokban. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Huszonnégy órán belül már másodszor gyakorolt egymás ellen a MOL-PICK Szeged és a Nexe az újszegedi sportcsarnokban zárt kapuk mögött. A horvát csapat kerete nem változott, a szegedieké pedig annyiban, hogy Rea Barnabás helyére a 16 éves balszélső, Szepesi Zsombor került be.

Lendületesen, jól kezdte az újabb edzőmeccset a Szeged. A délutáni nagy melegben az újszegedi sportcsarnokban is komoly hőség uralkodott, amikor a 7. percben már 5–1-re vezettek a Pastor-tanítványok a csapatkapitány, Jonas Källman második gyors találatát követően. Viszonylag hamar, már a 13. minutumban időt kért a vendégek trénere, Hrvoje Horvat. Källman az üres kapura a felsőlécet lőtte telibe 8–3-nál, ezután döntött a tréner az egyperces értekezlet mellett.

Borut Mackovsek (a labdával) négy gólt lőtt ma a horvát Nexe ellen.
Fotó: Karnok Csaba

Jó védekezés után lerohanásból szerzett gólok repítették előre a MOL-PICK Szegedet. A 20. percben Mikler Roland dupla védése után 12–5-nél jártak, majd egy Mikler-heteshárítást követően már azon izgulhattak a számítógép előtt a Tisza-parti szurkolók, hogy meglesz-e még a szünet előtt a közte tíz. Nem lett meg, ugyanis a 14–5-öt követő rövid periódust 3–1-re a Nexe nyerte meg, így az első félidő 15–8-cal ért véget.

Halil Jaganjac futószalagon szállította a Nexe-gólokat a második játékrész elején, így a 37. percben 17–14-nél kért időt Juan Carlos Pastor. Ezt követően is sorozatban szórták el a labdákat támadásban a hazaiak, így a 39. minutumban már 18–16 állt az eredményjelzőn.

A szünet után a kapuban a Miklert váltó Mirko Alilovic átlövést, ziccert és hétméterest is hárított, a 44. percben pedig már újra néggyel vezetett a Szeged, 21–17-re. Bodó Richárd bombagólokkal tömte meg a horvátok szombat délutánját, így az 52. minutumban 26–19-re vezetett a MOL-PICK. A hátralevő időszakban már nem nőtt a különbség, viszont újabb fiatal mutatkozott be. A 16 éves balszélső, Szepesi Zsombor kapott lehetőséget, míg a jobbszélen Kecskés, aki be is talált. A vége magabiztos, 31–24-es szegedi győzelem lett.

Legközelebb pénteken 17 órakor lép pályára a MOL-PICK Szeged, a felkészülés utolsó gyakorló találkozóján a szintén horvát RK PPD Zagrebet fogadják Nik Henigmanék.

Juan Carlos Pastor: – Jó lett volna többet forgatni a csapatot, de a sérültjeink miatt erre most sem volt esélyünk. Jól kezdtünk, ezt tetszett, a meccs elején jól kézilabdáztunk. Sajnos, a biztos vezetés tudatában kicsit visszább vettünk a tempóból, ami azért megbosszulta magát. Minden meccsen lépünk előre, így most is ezt tettük. A hibákat javítanunk kell, erre még van időnk.

MOL-PICK Szeged–RK Nexe (horvát) 31–24 (15–8)

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túróczy.

MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 1/1, Kaspárek 3, Bombac 1, Gaber 1, Mackovsek 4, Källman 5.

Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Bánhidi 4, Bodó 6, Zsitnyikov 1, Sostaric 3/3, Szepesi, Kecskés 1, Rosta.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

RK Nexe: Car – Vida 1, Rodin 1, Z. Pesic 4, Jaganjac 8, Barisic Jaman, Jelinic 2. Csere: Radovanovics (kapus), Pribetic 2, Severec 1, Mrdenovic, Dumencic 2, Bakic 2/1, Mileta 1. Vezetőedző: Hrvoje Horvat.

Hétméteres: 4/4, ill. 4/1.

Kiállítás: 8, ill. 2 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában