Helyi sport

2020.09.18. 10:46

Aranyakkal indult a verseny

Tegnap nézők nélkül, zárt kapuk mögött megkezdődött a szegedi Maty-éren a kajak-­kenus olimpiai reménységek versenye, amelynek első napján három döntőt rendeztek, és mindegyikben magyar, sőt kettőben szegedi győzelem született.

Mádi József

Szegedi sikerek a nyitónapon. A Csorba Zsófia, Seres Fanni duó is aranyéremmel kezdett a Maty-éri orv-n.

Fotó: Karnok Csaba

Lengnek a zászlók, nagy a mozgás, mindenki maszkban jön-megy, néző nem léphet a létesítmény területére – koronavírus ide vagy oda, a magyar szövetség a megfelelő egészségügyi intézkedések betartása mellett megrendezi az olimpiai reménységek versenyét (orv), amelynek első napja tegnap kora délután kezdődött el. A viadal érdekessége, hogy ebben a szezonban ez az első, egyben utolsó nemzetközi megmérettetése ennek a négy korosztálynak.

A legelső vízre szálló magyar versenyző a szolnoki Tamási Zsombor volt a 18 évesek K1 1000 méteres futamában, míg a legelső szegedi Ozsgyáni Bence, aki szintén K1 1000 méteren, de a 16 évesek mezőnyében startolt el. Mindkettejükben közös volt, hogy megnyerték a futamukat, így döntőbe kerültek.

Szegedi sikerek a nyitónapon. A Csorba Zsófia, Seres Fanni duó is aranyéremmel kezdett a Maty-éri orv-n.
Fotó: Karnok Csaba

A mezőnyben a 23 között megtalálhatjuk például az Amerikai Egyesült Államokat, Tunéziát és Törökországot, ahonnan egy-egy, Észak-Macedóniát és Georgiát, ahonnan két-két versenyző érkezett. A románokat négyen, Svájcot és Ausztriát hatan-hatan képviselik, míg népes sportolói küldöttséggel érkezett Csehország (53 versenyző), Ukrajna (32), Franciaország (32), Lettország (30) – természetesen a 111 fős magyar csapat a legnépesebb. A nap zárásaként három döntőt is rendeztek, mégpedig a lányok C2 500 méteres számában három (U15–16, U17 és U18) korosztályban.

Az NKM Szegedi VE-ből a Kiss Ágnes, Kiszely Petra duó (U15–16) aranyérmes lett, a szintén szegedi Kálmán Brenda a Velencei-tavi SI versenyzőjével, Erős Kinga Mettával (U17) a második helyen végzett a másik magyar egység (Gönczöl Laura, Opavszky Réka – PACS-PACS SE, Vác) mögött.

Csorba Zsófia Katalin az újpesti Seres Fannival (U18) szintén az első pozícióban zárta a viadalt, itt Győri Julianna és Győri Ivett (Diósgyőr) lett a második.

A szeptember 18-ai program, olimpiai reménységek versenye, Szeged, Maty-ér, 9 órától: 1000 méteres középdöntők, 10.50-től 12.50-ig, majd 14-től 15.20-ig: 1000 méteres döntők. 15.30-tól: 500 méteres előfutamok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában