Helyi sport

2020.09.07. 17:10

Az 5. helyért játszhat a kupában a Hungerit-Szentes

A vártnál sokkal simábban, 15–6-ra győzött a Hungerit-Szentesi VK a III. Kerületi TVE ellen a budapesti Hajós Alfréd Sportuszodában, így kedden 14 órakor a BENU női vízilabda magyar kupa helyosztóján az 5. helyért ugorhat medencébe.

B.D.

Szentes, 20200707. Hungerit - Szentesi VK edzése. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette - archív

Majdnem tíz percig nem kapott gólt a jól védekező Hungerit-Szentesi VK, így a fővárosiak a második negyed derekán 0–5-nél találtak be először.

Koronavírus-fertőzés miatt karanténban is voltak a III. Kerület játékosai, Lukács Dénes vezetőedző több játékosára nem számíthatott a Szentes ellen különböző okok miatt.

A Kurca-parti lányok kihasználták lehetőségeit, kiválóan védekeztek, de a mérkőzés végére alakult ki a legnagyobb különbség, kilencgólos.

Az 5. helyért kedden 14 órakor az az Eger lesz a szentesiek ellenfele, amely a csoportkörben Szentesen 14–11-re, otthon pedig 11–9-re nyert Matajsz Márk tanítványai ellen.

Matajsz Márk: – Sajnos nem teljes kerettel állt fel ellenünk a III. Kerületi TVE, de ettől függetlenül gratulálok a szentesi lányoknak a győzelemhez, mert jól védekeztek. Megpróbáljuk az Egert is legyőzni az ötödik helyért folyó párharcban.

III. Kerületi TVE–Hungerit-Szentesi VK 6–15 (0–4, 1–3, 3–3, 2–5)

Női vízilabda, BENU magyar kupa, az 5–8. helyért. Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Tordai, Petik.

III. Kerületi TVE: Pápai – Pap, Kisteleki D. 1, Nagy Z., Illés 1, Kudella 2, Pál 2. Csere: Hajdú, Dulic, Tóth-Deme. Vezetőedző: Lukács Dénes.

Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Mácsai K., Dömsödi 4, Tóth Cs. 1, Csiszár 1, Kövér-Kis 3, Tóth F. Csere: Füsti Molnár (kapus), Varga 1, Bocskay 1, Urvári 1, Kádár, Bonca 3. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 4/3.

Ötméteresből: 2/0, ill. 4/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában