Az MLSZ dönt majd az elmaradt mérkőzésről

2020.09.18. 12:54

Hiába utazott a Gyirmót

Bajnoki helyett edzett a Szeged-Csanád GA NB II-es labdarúgócsapata, amely szombaton Veszprémben lép pályára magyarkupa-mérkőzésen.

Mádi József

Csak edzésig jutott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szerdán este a Szent Gellért Fórumban.

Fotó: Török János

Bár mérkőzés nem volt, annak meghirdetett időpontjában edzett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó­csapata. Mint ismert, két órával a találkozó kezdési időpontját megelőzően kiderült, hogy az ellenfél, a Gyirmót FC Győr csapatának játékosai érintkezésbe léphettek pozitív Covid-19-tesztet produkáló személlyel, így a szegedi csapat és a nézők egészségének védelmében a bajnoki mérkőzést nem játszották le.

Ebben a helyzetben érdekes lehet a vendégek véleménye, akik közül a vezetőedző, Csertői Aurél így foglalta össze a szegedi eseményeket:

– Minden MLSZ-szabályt betartottunk, amikor megtudtuk, hogy két embernek pozitív a tesztje, akkor Kecskeméten leszállítottuk őket az autóbuszról. Úgy jártunk el, ahogy ebben a helyzetben előírják. A buszon maszkban utaztunk, tartva a távolságot az üléseken. Nem értem, mi történt.

Csak edzésig jutott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szerdán este a Szent Gellért Fórumban.
Fotó: Török János

Csak két kérdés még az esethez: a keddi elutazást nem lehetett volna halasztani addig, amíg megérkeznek a tesztek eredményei? Ebben az esetben valamikor kora este ért volna Szegedre a csapat (kedden körülbelül 17 órakor derültek ki az eredmények), és az igaz, hogy nem lett volna ideális időpont a tökéletes pihenésre, de az ideális volt, hogy órákat álltak a vendégek szerdán a Szent Gellért Fórumon kívül, és meccs nélkül utazhattak haza ők és a szurkolóik is?

Az élet megy tovább, a labdarúgó NB II. további kilenc mérkőzését lejátszották, mi­közben a szegedi stáb tegnap megint átesett egy tesztelésen. A Szeged-Csanád GA–Gyirmót FC Győr mérkőzés sorsa a Magyar Labdarúgó-szövetség kezében van, míg a meccsre megváltott belépők kapcsán a szegedi klub később ad ki tájékoztatást.

A Szeged legközelebb szeptember 19-én 15 órától Veszprémben, az NB III-as csapat otthonában magyarkupa-mérkőzésen lép pályára, a bajnokságban pedig jövő vasárnap 17 órától a Debreceni EAC-ot fogadja. A tabellára nézve pedig kiderülhet, hogy a szegedi alakulat a bajnokság eddigi nyolc meccséből ötöt az élmezőnyben, az első kilenc helyezett között található együttes ellen (Debreceni VSC, Békéscsaba, Budaörs, Szolnok, Haladás) játszott, ebből négyszer kikapott, míg a mezőny második felében lévő ellenfelek közül a Siófokot megverte, a Szentlőrinccel és a Csákvárral ikszelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában