Főpróbát tartanak

2020.09.03. 11:00

Orosházán játszik a kupában a PC Trade Szeged

Elkezdődik a tétmeccsek sorozata a PC Trade Szegedi NKE NB I./B-s női kézilabdacsapata számára is, mivel pénteken 17 órakor a Herbert Gábor irányította Orosháza otthonában lép pályára a magyar kupa első fordulójában.

Új edzővel vág neki a 2020–2021-es idénynek a PC Trade Szegedi NKE női kézilabdacsapata, mivel Zsadányi Sándor a szintén másodosztályú Eger vezetőedzője lett. Követte a Heves megyeiekhez a Tisza-parti együttes egyik leggólerősebb játékosa, Bató Lili. Rajta kívül eligazolt még a házi gólkirály Speth Evelin, valamint Mikó Gréta és Dobó Mónika. Leigazolták az egykori Pick Szeged-kapusedző, Porobic Haris 16 éves lányát, Zoét, valamint Kozma Flórát és Nagy Renátát. Július közepe óta készül együtt a keret, a bajnokság szeptember 12-én itthon indul a szegediek számára a Tempo KSE ellen.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet. Ott tartunk, ahol elterveztem, de több van a lányokban, mint amit eddig kihoztak magukból az edzéseken és gyakorló meccseken – árulta el Zubai Gábor.

– Kevés első- vagy másodosztályú rutinnal rendelkező játékosunk van, ezért figyelnünk kell, hogy ki mennyit játszik, hogyan terheljük. Jó úton haladunk, de aprólékos munka vár még ránk, hogy minden úgy működjön, ahogy elterveztük – tette hozzá.

Öt edzőmeccset játszottak eddig. Az Orosházát itthon győzték le, míg vereséget szenvedtek Kecskeméten, s magabiztos sikert arattak Hódmezővásárhelyen. Az elmúlt héten a Pick Szeged U16-os együttese, majd az NB II. bajnoki címére törő Algyő következett programjukban.

– Orosházán tartjuk az előttünk álló bajnoki szezon főpróbáját, úgyhogy az eredmény másodlagos lesz. A lényeg a mutatott játékon lesz, az érdekel, hogy milyen képet mutatunk támadásban és védekezésben, milyenek lesznek a lerohanásaink és hogyan rendeződünk vissza – jegyezte meg Zubai Gábor, a PC Trade Szegedi NKE vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában