Parádés idénykezdés!

2020.09.09. 16:19

Ismét szépszámú közönség előtt játszott, és nyert a CFS Guardians

Nagyszerű győzelemmel kezdte a szezont a CFS Guardians amerikaifutball-csapata: a divízió II-ben címvédő Miskolc Renegades csapatát nagyszerű védekezéssel egy félidőn keresztül nulla ponton tartották, és végül le is győzték a tavalyi bajnokot.

V.P.

Szeged 2020.09.06. Amerikai foci meccs, CFS Guardians-Miskolc Képen: Fotó: Török János DM Délmagyarország

Fotó: Török János

Hosszú idő után rendeztek újra amerikaifutball-mérkőzést Sze­­geden: a CFS Guardians gőz­­erővel készült nyáron is az új szezonra. Második évadát kezdhette meg a Miskolc Rene­gades ellen, a tavalyi bajnok pedig csak erősödött erre az évre, hiszen az első osztályú, szintén miskolci Steelersszel való együttműködés okán él­vonalbeli játékosokkal erősödhettek az új idényre.

A Csongrád-Csanád megyei csapatnál akadtak ugyan fájó veszteségek a nyáron a keret összetételét illetően, de az újoncok remekül szálltak be az első mérkőzésen. Horváth Márió touchdownja, majd a sikeres extra pont után már 10–0-ra vezetett a Guardians, a második félidőben pedig csak egy touchdownt engedélyezett ellenfelének, így 10–6-ra legyőzte a tavalyi bajnokot.

Kezdésként elkapta a címvédőt a CFS Guardians, amelyre egy rutinos csapat vár legközelebb.
Fotó: Török János

Bravúrgyőzelemmel kezdték tehát az idényt a megyei amerikaifutballisták, akiket ezúttal is szépszámú közönség biztatott a Felső Tisza-parti stadion fű 2-es pályáján megrendezett találkozón.

– A védelmünk brillírozott, viszont a támadósorunk is biztosítani tudta a védelem szá­mára szükséges időt a pihenésre. Nagyon szép játékokat láthattak a nézők, annak ellenére, hogy nem született sok pont. Köszönjük, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre, és szurkoltak nekünk, az ellenfelek is rendre rácsodálkoznak, hogy mennyien kijönnek a meccseinkre – mondta Baranyi Ernő, a CFS Guardians edzője.

A Csongrád-Csanád megyei csapat legközelebb október harmadikán, a Rebels Oldboys ellen, idegenben lép pályára: ellenfelük nevükhöz híven igen tapasztalt játékosokból áll, akik ellen a Guardians sze­­retne meglepetést okozni a támadójátékával. Az alapszakasz során a Jászberény Wolverines és az Eger Heroes ellen játszik még a Guardians, utóbbit november elején, hazai pályán fogadhatják, és várhatóan egy, a Renegades ellenihez hasonlóan kemény találkozót játszhatnak velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában