Két arany- és egy ezüstérem a Szegedi Sportíjász egyesület mérlege Budapesten

2020.09.06. 08:00

Szegedi sikerek a pályaíjász-ob-n

Négyen képviselték a Szegedi Sportíjász Egyesületet a Budapesten megrendezett pályaíjász országos bajnokságon. Banda Árpád ezüst-, míg az utánpótlásban versenyző Tar Ferenc Milán aranyérmet szerzett.

Munkatársunktól

Forrás: SZISE

Az elmúlt hétvégén, Budapesten megrendezett pályaíjász országos bajnokságon négy szegedi versenyző vett részt.

A felnőttek 70 méteres távján versenyző Banda Árpád a rangsorolóban 653-as alappontszámával 21 körrel leiskolázta a mezőnyt. A kiesős küzdelmekben 6-0, majd 7-1-gyel az aranydöntőbe lőtte magát. Az utolsó párbajban szoros meccs alakult ki a Malév kitűnő íjászával, Balogh Mátyással.

Banda diktálta ugyan a tempót, de a fővárosi íjász kétszer is egyenlíteni tudott, így a párban 5-5-ös döntetlenre végződött. A hat pontig tartó küzdelemben következett a szétlövés, ahol egy-egy nyílvessző döntött a győzelemről. Balogh tízest lőtt, míg Banda a tízes vonalától néhány milliméterre a kilencesbe csapódott, így egy országos bajnoki ezüstéremmel térhetett haza a szegedi versenyző.

A SZISE-t utánpótlás korcsoportban Tar Ferenc Milán kadet 60 méteren, ifjúságiaknál Ónodi Boglárka 70 méteren indult.

Fotó: SZISE

Tar a versenye elején technikai problémával küzdött, ezt egy idegcserével javította. A 37 fokos hőségben nem állt össze a mozgása, az egész verseny alatt bizonytalan volt, hullámzó teljesítményt nyújtott, de a rangsorolóban így is a második helyen zárt. A kiesős meccsek is nehézkesen mentek, de a szétlövéseket mindig magabiztosan lőtte – ez végül meghozta a sikerét, mert egy újabb szétlövéses párbajt megnyerve első országos bajnoki címét szerezte Tar Ferenc Milán.

Ónodi az egész versenyen nyugodt, kiegyensúlyozott versenyzéssel, egyéni csúcsot lőve nyerte a versenyt, és aranyérmet szerzett.

A seniorok 60 méteres távján Juhász Gábor a negyedik helyen rangsorolt, a kiesős küzdelmekben azonban nem sikerült belőnie magát a legjobb négy közé, így ötödik helyen zárt – a SZISE így két bajnoki címet és egy ezüstöt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában