Mindent megtettek

2020.10.21. 21:21

Szépen helytállt a Szegedi VE az OSC otthonában

Érvénye­sült a papírforma, az OSC 19–10-re legyőzte a Szegedi VE-t a férfi vízilabda OB I. 1. for­­dulójából pótolt találkozón.

B.D.

20200725 Szeged Szolnok–Metalcom Szentes Szeged-Szentes férfi vízilabda kupamérkőzés a sportuszodában. Képen: Palotás Gergely Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba - archív

Rémálomszerűen indult az OSC elleni idegenbeli találkozó a Szegedi VE számára, ugyanis a hazaiak az első negyed derekán már 4–0-ra vezettek, de Palotás Gergely, Kürti Dominik és Lakatos Soma révén még a negyed vége előtt szinte teljesen ledolgozta hátrányát a Tisza-parti alakulat. Sajnos slussz­poénként még Bundschuh Erik betalált – tarthatatlannak bizonyult, harmadszor mattolta a 18 éves vendégkapust, Katona Bálintot –, így 5–3-ról indult a második negyed.

Jól kezdődött a második nyolc perc szegedi szempontból, ugyanis Sánta Dániel em­­berelőnyös gólját követően ismét kettőre csökkent a hátrány, 6–4 állt a Nyéki Imre Uszoda eredményjelzőjén. A több hiányzója ellenére is bombaerős OSC ezt követően feljebb kapcsolt, és a nagyszünetben már 10–5-re vezetett.

A Tisza-parti fejlődés a nyári magyarkupa-találkozóhoz ké­pest így is megkérdőjelezhetetlen volt. Július végén az első félidő után már 8–2-re vezetett Szegeden az OSC, ehhez képest támadójátékban lényegesen ja­­vultak Szabó Zoltán tanítványai.

Meglehetősen jól sáfárkodott mindkét együttes ember­előnyeinek kihasználásával, a harmadik negyed derekáig egyet sem hibázott el a Szeged, ötöt belőtt, míg az OSC is csak két megítélt fórt hagyott kihasználatlanul. Ennek ellenére azért az újbudaiak folyamatosan növelték előnyüket.

Bundschuh mellett a világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, Hárai Balázzsal is alaposan meggyűlt a szegedi védők baja, a 33 éves játékos rövid időn belül négyszer is betalált a vendégek kapujába.

Az OSC végül magabiztos, 19–10-es sikert aratott, a Szegedre legközelebb november 4-én 11 órakor a Honvéd otthonában vár bajnoki mérkőzés.

OSC–Szegedi VE 19–10 (5–3, 5–2, 4–3, 5–2)

E.ON férfi vízilabda OB I., 1. fordulóból pótolt mérkőzés. Budapest, Nyéki Imre Uszoda. Vezette: Várkonyi, Pintér.

OSC: Lévai – Manhercz K. 2, Várnai 2, Salamon 3, Csacsovszky E., Burián 2, Hárai 4. Csere: Almási, Dala 1, Tóth M. 2, Varga L., Bundschuh 3. Vezetőedző: Varga Dániel.

Szegedi VE: Katona – Sánta 1, Tóth Gy. 1, Palotás 1, Horváth Zs. 1, Boros 2, Somlai. Csere: Kürti 1, Lakatos 2, Kiss Cs., Baj 1, Mekkel, Farkas. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 11/7.

Ötméteresből: -, ill. 2/1.

Kipontozódott: Dala, Bundschuh, ill. Horváth Zs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában