Helyén volt a szív

2020.11.23. 13:14

A HFC Dunaújvárosban győzött 2–1-re

A közvetlen rivális otthonában tudott győzni a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. közép csoportjában, mivel Dunaújvárosban 2–1-re nyert.

M. J.

A HFC a vezetőgólját a 37. percben szerezte meg, amikor Mezei jobb oldali szöglete után Pleszkán az ötösről fejelte a földre a labdát, amely a védők között, a kapus mellett pattant a hálóba. Az 58. percben jött az egyenlítés, amikor bal oldali hazai beadás után a hosszún érkező Barta csukafejessel juttatta kapuba a labdát, 1–1. A 67. percben egy vásárhelyi kontra után Tapiska kígyózott át a védőkön, majd a 16-oson belül elütötték. A büntetőt Bata magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba, 2–1.

Elég hektikus mérkőzést játszott egymással a két együttes. Hol a vendégek domináltak, hol a hazaiak, és a második félidőben úgy tűnt, mintha elfogyott volna a hódmezővásárhelyiek ereje. Az első félidőben azért volt olyan időszak, amikor a HFC kimondottan jól futballozott, viszont a szünet után már főleg a Dunaújváros játszott fölényben, de a középpályán egy labdaszerzésből sikerült eljutni a 16-oosn belülre, ott pedig következett az értékesített büntető. Hiába volt a labdabirtoklás tekintetében a hazai fölény, a vendégek viszont nem estek bele ugyanabba a hibába, mint legutóbb, és most mélyebben védekezve szűkítették az amúgy sem sok területet.

A HFC így elkerült a kieső zónából, és már a 13. helyen várja a tavaszról előrehozott két mérkőzést.

Kandó Róbert: – Gratulálok a csapatnak, mert a szívünk megint a helyén volt. Ennek a sikernek akkor lesz majd különösen nagy értéke, ha a következő két mérkőzésen minél több pontot tudunk gyűjteni.

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik