Hibátlan mérleggel zártak

2020.11.03. 12:21

Az Egert is legyőzte, első kiemeltként várhatja a folytatást a CFS Guardians

Az Eger Heroest is legyőzte a CFS Guardians, ezzel a divízió II-es csoportjának első kiemeltjeként várhatja a bajnokság folytatást a Csongrád-Csanád megyei csapat, amely a második félidőben óriásit javult, és megfordította a meccset.

V.P.

Szeged 2020.11.01. Amerikai foci Guardian - Eger Képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Török János

Utolsó alapszakaszbeli meccsét játszotta az Eger Heroes ellen a CFS Guardians, azonban ahogyan kezdte a találkozót, az bi­­­zony nem sok jót sejtetett. A büntetések miatt saját magukat rántották mélybe Horváth Márió­­ék, ennek is köszönhetően a jó játékerőt képviselő egriek 28–6-ra vezettek a nagyszünetben, úgy tűnt, odalesz a Guardians eddigi veretlensége, hiszen három győzelemmel a háta mögött várhatta ezt a találkozót a csapat. A játékba több hiba is csúszott, és bizony nem várt egyszerű feladat a Guardiansre a második félidőben.

Azonban amit ezt követően nyújtott a Guardians, az egészen elképesztő volt: a félidei megbeszélés meghozta eredményét, remek csapatmunkával, mind támadásban, mind védekezésben alaposan feljavulva egy egészen más meccs zajlott a Felső Tisza-parti stadion hátsó füves pályáján. A védelem nem engedett pontot az Egernek a harmadik és negyedik negyedben, miközben a megyeiek az utolsó játékrészben ellenállhatatlan játékot nyújtva, 26 pontot szerezve végül 38–28-ra fordítottak, és ezt a mérkőzést is megnyerték, így 4–0-s mérleggel, az első helyen zártak a Divízió II. Keleti csoportjában.

Ezzel eldőlt, hogy a másik csoport második helyezettjét no­­vember 14-én, hazai pályán fogadhatja majd a Guardians: ellenfelük kiléte szombaton dől majd el a Tatabánya Mustangs és a Pécs Legioners között. Az addig hátralévő időszakban pedig a Csongrád-Csanád megyei amerikaifutball-csapat elsősorban megpróbálja kijavítani az Eger ellen mutatott hibákat. Sérültjei is vannak a Guardians-nek, így ez a közel kéthetes időszak arra is jó lehet, hogy felépüljenek a hiányzó játékosok a rájátszás első mérkőzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában