Eddigi legfontosabb meccsük jön

2020.11.01. 10:18

Felkészült az Eger elleni harcra a CFS Guardians csapata

Fennállásának eddigi legfontosabb megmérettetése vár a CFS Guardians amerikai futballistáira, akik vasárnap 14 órakor az Eger Heroes alakulatát fogadják a Felső Tisza-parton.

T.A.

20200906 Szeged CFS Guardians (narancs sárga mez) - Miskolc-Szirmabesenyő Renegades (citrom sárga mez) TD Store Divízió II. amerikai futball mérkőzés Fotó: Török János TM Délmagyarország

Fotó: Török János

Hatalmas téttel bíró mérkőzést rendeznek vasárnap az amerikai futball Divizió II.-ben, ahol a CFS Guardians fogadja az Eger Heroes csapatát. A mérkőzés győztese a pontokon kívül a hazai pálya előnyét is megnyerheti a rájátszásra, illetve ezen kívül az első kiemelés jogával gazdagodhat.

Ugyan a szegedi-makói CFS Guardians már bebiztosította helyét a rájátszásban, mégsem várhatja ölbe tett kézzel ezt a találkozót, hiszen az említett előnyöket nem adják könnyen, izgalmas és küzdelmes mérkőzés vár a házigazdákra. Az egriek komoly erőt képviselnek, ezt jól jelzi, hogy eddigi két mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg, igen magas pontaránnyal, így nehéz mérkőzésre készülnek Baranyi Ernő tanítványai.

– Nem érzem azt, hogy a játékosokon nyomás lenne, mert a mérkőzések előtt mindig mi vagyunk azok, akiket kevésbé látnak erősebbnek. Ez leveszi a terhet a srácokról, de saját maguknak mindig szeretnének megfelelni. Úgy gondolom, hogy most mindenki jobban izgul, mint az előző két mérkőzésen, de a meccsnapon nem lesz ebből baj – mesélt a CFS Guardians mentális állapotáról vezetőedzőjük, Baranyi Ernő.

– Részünkről ez egy nagy erőfelmérő lesz, mert úgy gondolom, hogy ilyen erős csapattal eddig még nem találkoztunk – folytatta, majd elárulta, több kulcsjátékosuk sérülést szenvedett, így velük nem számolhat a rangadóra. A tréner meglátása szerint győzelmük kulcsa abban rejlik, hogy egyrészt tudják-e megfelelően pótolni a sérülteket, másrészt sikerül-e kivitelezni az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket.

– Célunk, hogy kevés ponton tartsuk őket, mi pedig emellett sokat szerezzünk – foglalta össze a vezetőedző, valamint hangsúlyozta, az Eger ilyen erős védelemmel talán még nem találkozott idén a csoportban, ez pedig mindenképpen a CFS Guardians malmára hajthatja a vizet.

A találkozó nem zárt kapus, nézők előtt rendezik, így a hazaiak várnak minden szurkolót vasárnap 14 órától a Felső Tisza-parti SZEOL-pályára, ahová a belépés csak maszkban engedélyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában