Helyi sport

2020.12.31. 08:16

Trónon a Kiel

A német THW Kiel ülhetett fel Európa férfikézilabda-trónjára, miután a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének fináléjában a spanyol Barçát 33–28-ra győzték le.

delmagyar.hu

A Telekom Veszprémen ke­resztül vezetett a THW Kiel útja a BL-döntőbe. A 2019–2020-as idényből rendezett négyes döntőben a magyar együttes számított az esélyesebbnek, mivel a német gárda mindössze 11 közvetlen keretéhez tartozó játékossal utazott el Kölnbe.

A Veszprém ellen már 17–10-re is vezettek, majd a második félidő derekán 28–24-nél már veszprémi előnyt mutatott az eredményjelző. A rendes játék­idő utolsó percei óriási izgalmakat hoztak, majd 29–29–ről jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás, amelynek végén Sander Sagosen lőtte döntőbe a Kielt.

A bronzmérkőzésen a Paris Saint-Germain 31–26-ra győzte le a veszprémieket, míg a finálé magas színvonalú játékot hozott a Kiel és a Barça között. A német együttes szinte végig vezetett, majd 33–28-ra nyert dán kapusa, Niklas Landin vezérletével. A négyes döntő legértéksebb játékosának (MVP) a Kiel német válogatott beállóját, Hendrik Pekelert választották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában