Ezúttal hiányzott a tűz

2021.01.12. 15:38

Nem az elmúlt hetek csapatjátékát hozta a Szedeák a Falco elleni meccsen

A második félidőben sok hibával játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák a Falco KC Szombathely ellen. A 2019-es bajnok ezeket kihasználta, Szrecsko Szekulovics pedig bosszúsan értékelte a látottakat.

Vajgely Pál

A fekete mezes Falco védekezésével nem tudott mit kezdeni a Szedeák vasárnap este. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Kosárlabda, SzegedBosszantó vereség. Persze egy elveszített mérkőzés általában ritkán örömteli, de vasárnap a Falco sem remekelt az újszegedi sportcsarnokban, legalábbis húsz percig biztos nem. Hogy mi változott a harmadik negyedben, amikor nyolc ponttal még a Szedeák vezetett, majd néhány perccel később már a szombathelyieknél volt az előny, az jó kérdés. Mindenesetre hiába voltak jó periódusaik a Tisza-partiaknak, egy Falco-szintű élcsapat ellen ez nem fért bele – még úgy sem, hogy a Bajnokok Ligájában is érdekelt gárdának is voltak rossz időszakai, viszont ennyi technikai hibával nehéz nyerni.

A fekete mezes Falco védekezésével nem tudott mit kezdeni a Szedeák vasárnap este.
Fotó: Frank Yvette

– Gyengén játszottunk, nem vagyok elégedett, ez nem az a Szeged volt, amelyiket én szeretek. Sok hibával, energia nélkül játszottunk, egy Falco ellen nem fér bele ilyen hullámzás, mint amit bemutattunk. Ha meg akarunk nyerni egy ilyen meccset, akkor nem öt, hanem negyven perc jó játék kell. Vannak, akiknek nem megy jól, de az nem tetszik, hogy egyéni játékot láttam a csapatomból. Vagy én maradok, vagy játékost cserélünk, de ez a stílus nem tetszik. Tűz és energia nélkül játszottunk. Azt szeretem, ha mindenki maximálisan beleteszi a magáét, ez pedig az utolsó két meccsen nem működött – nyilatkozta bosszúsan a találkozó után Szrecsko Szekulovics, a Szedeák vezetőedzője.

Tény, az utolsó két meccse nem sikerült a Naturtexnek, Oroszlányban ugyan ott volt a meccslabda, de a hosszabbításban végül kikapott a csapat, most pedig a Falco ellen maradt alul. A tizenhét lejátszott meccs­ből aratott tizenegy győzelem így is nagyon szépen mutat, és nem történt tragédia: talán az elmúlt hetek extra terhelései most jöttek elő. November 30. óta ugyanis tizenegy mérkőzést játszott a Szedeák.

– Hiányzott belőlünk az a tűz, amelyik eddig jellemzett bennünket. Sokszor kicsúszott a kezünkből a labda, és rengeteg büntetőt is kihagytunk. Energia nélkül egy ilyen csapat ellen, mint a Falco, nem lehet nyerni, dolgozunk tovább, a következő hazai meccset mindenképp meg szeretnénk nyerni – utalt Kerpel-Fronius Gáspár, a szegediek irányítója a folytatásra.

Pénteken ugyanis a Kaposvárt látja vendégül a Naturtex-SZTE-Szedeák. Közel egy hete tehát lesz erre a meccsre felkészülnie a csapatnak – erre pedig nem mostanában volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában