A futsaltól sem szakadt el

2021.01.05. 11:41

Videóelemzőként dolgozik Győrben a szegedi Hegyesi Zsolt

Fiatalok fejlesztésén dolgozik Győrben a szegedi származású Hegyesi Zsolt videóelemzőként, míg Sárváron barátjával futsalcsapatot indított a sport ismert alakjaival.

Becsei Dávid

Nincs kilométerhiánya a szegedi származású, egykori futsalválogatott Hegyesi Zsoltnak, aki napjainkban a győri akadémián videóelemző, valamint a sárvári futsalcsapatnál nyújt szakmai segítséget. Az ünnepeket követően hétfő reggel kocsiba ült és Győrig meg sem állt, ahova egyébként Szombathelyről ingázik. Telefonon értük utol.

– Hétfő reggel megérkeztem Szegedről Győrbe a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára, ahol ez a hét az U15–U19-es korosztálynak a felmérésekről szól, a második héttől pedig a fiatalabbak is csatlakoznak a munkához – árulta el Hegyesi Zsolt, aki videóelemző a klubnál. – Már nálunk sem egyedül, hanem stábban dolgoznak a vezetőedzők. Ennek a stábnak tagja a vezetőedző, a segítője, a pályaedző, erőnléti edző, kapus-edző és a videóelemző. A cél, hogy a legtöbb tudást és tapasztalatot úgy adják át a gyerekeknek, hogy a szakemberek a csapatok részei, és minél kevesebb fővel kelljen foglalkozniuk, mert annál hatékonyabbak lesznek – tette hozzá a 31 éves szakember.

Hegyesi Zsolt 2020 januárja óta dolgozik videóelemzőként, amely kétségkívül a labdarúgás fejlődését, jövőjét jelenti.

– A videóelemzéssel rengeteget lehet fejlődni, mert más szemszögből lehet követni a játékosokat, így még egy tapasztaltabb futballista is sokat tanulhat. Magyarországon ez még újdonság, külföldön már régóta alkalmazzák, főleg az Egyesült Államokban, azon belül is az NFL-ben – magyarázta.

A videóelemzés mellett a futsaltól sem szakadt el, szombathelyi csapattársának, Halmos Máténak segít Sárváron, ahol a harmadosztályba neveztek.

– Tíz évet eltöltöttem a futsalban, és Mátéval jött az ötlet, hogy játékos-pályafutásunk végén alakíthatnánk egy szakosztályt. Répcelakon megnyertük az NB III-at, de nem tudtuk vállalni a másodosztályt, így Sárváron mindent újrakezdtünk. Itt az egykori világválogatott Lódi Tamás vagy a 160-szoros magyar válogatott Gyurcsányi Zsolt is minket erősít. Vannak helyiek, rutinosak, valamint tehetséges fiatalok, akiknek meg szeretnénk mutatni, hogy hova juthatnak el – mesélte érdeklődésünkre Hegyesi Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában