Számítanak rá

2021.02.26. 11:55

Bonifert Bendegúz jól érzi magát Zalaegerszegen

Nyáron igazolt a Zalaegerszeg csapatához Bonifert Bendegúz. A szegedi nevelésű kosaras az Egyesült Államokban töltött szezon után jött vissza Magyarországra, holnap pedig a nevelőegyesülete ellen lép pályára.

V. P.

Bonifert Bendegúznak furcsa volt a vendégöltözőbe lépnie az újszegedi sportcsarnokban.

Fotó: Unger Tamás/MW - archív

Nyár óta Zalaegerszegen kosárlabdázik Bonifert Bendegúz. A Naturtex-SZTE-Szedeák neveltje az Egyesült Államokban töltött egy év után igazolt a ZTE-hez, és idén még ugyan beleesik az úgynevezett fiatalszabályba, aminek értelmében a meccsek első félidejében végig pályán kell lenni egy 23 éven aluli magyar játékosnak, a második félidőben is rendszeresen szerepet kap a zalai csapatnál.

– Jólesik az a bizalom, amit itt megszavaztak nekem. En­­gem az előző edző, Ante Nazor hozott ide, aki mondta, hogy nemcsak fiatalként számít rám, hanem a második félidőben is kaphatok lehetőséget. Luca Bechi is többet játszat. Más a szurkolói közeg Zalaegerszegen, itt elvárják a teljesítményt. Sajnos hullámvölgyben vagyunk, de lassan összeérünk

– kezdte Bonifert Bendegúz, aki ebben a szezonban 19,5 perc alatt 4.7 pontot, 2.4 lepattanót és 5.7-es teljesítményindexet átlagol.

A ZTE nem fut jó szezont, hiszen a zalaiak az utolsó előtti helyen állnak a bajnokságban, az eddig lejátszott 24 meccsükből csupán ötöt tudtak megnyerni.

Bonifert Bendegúznak (középen) furcsa volt a vendégöltözőbe lépnie az újszegedi sportcsarnokban.
Fotó: Unger Tamás/MW – archív

– Számunkra az egész bajnokság hullámzó. Három ed­­zőnk és irányítónk volt már ebben a szezonban. Minden profi játékos tudja, hogy nem szabad kifogást keresni, teljesíteni kell. Ezen vagyunk, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, és bebizonyítsuk, hogy nem reális az a hely, ahol mi állunk – tette hozzá Bonifert Bendegúz.

A négyszeres bajnoknak persze van még ideje javítani, hiszen az alapszakaszbeli mérlegét is kozmetikázhatja még, illetve ha az alsóházi rájátszásban folytatja, akkor ott is hamar lezárhatja a nyitott kérdéseket.

– Nekünk még hét meccsünk van az alapszakaszból. Épp nemrég volt egy kis beszélgetés a vezetőséggel, ahol elhangzott, hogy szinte minden meccsünk komolyan befolyásolhatja a szezont, hozható találkozók előtt állunk. Számunkra most jön a legfontosabb része a bajnokságnak, szombaton is győztesen szeretnénk elhagyni a pályát – mondta a folytatás előtt a zalaiak szegedi játékosa.

A ZTE szombaton 18 órától a férfi válogatott sikeresen megvívott Európa-bajnoki selejtezőit követően a Szedeákot fogadja majd, a két csapat szezonbeli első meccsét 97–83-ra a szegediek nyerték – Bonifert Bendegúz akkor futott ki először ellenfélként az újszegedi sportcsarnokba, mióta eligazolt a szegedi csapattól.

– Meccs előtt volt furcsa a helyzet. A másik oldalon kellett melegíteni, és fura volt a vendégöltözőbe bemenni. Ahogy azonban elkezdődött a találkozó, ez az érzés már kimegy belőlem, de hideg fejjel tudtam kezelni ezt a szituációt, remélem, ez szombaton is így működik majd – zárta Bonifert Bendegúz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában