A hódmezővásárhelyi Balogh Lászlót az U18-as összetartáson járt

2021.02.24. 09:15

Egyre több a mosoly

Az U18-as válogatott edzőtáborában szerepelhetett a Budapest Honvéd akadémiáján pallérozódó Balogh László. A hódmezővásárhelyi származású játékos álma, hogy eljusson Spanyolországba.

V.P.

A hónap játékosának is választották, majd meghívót kapott az U18-as válogatott összetartására: Balogh László mostanában remek időszakot él. A Honvédban kosarazó fiatal tavaly került a fővárosba, és nem bánta meg döntését.

– Gondoltam, hogy erősebb játékosokkal találkozom majd az edzőtábor során. A foglalkozások tempója és az edzésterv is magasabb, másabb volt. Úgy érzem, ez alatt a pár nap alatt is sokat tudtam fejlődni, ezt az edzők is így látták. A továbbiakról még nem lehet sokat tudni, de úgy búcsúztunk el, hogy mindenképpen figyelik majd a játékomat – mondta el a nemzeti csapatnál szerzett tapasztalatait.

A kettes-hármas poszton játszó Balogh László számára sok rivális akad, akikkel meg kell küzdenie a válogatottbeli helyért – ugyanakkor ez is motiválja. A vásárhelyi fiatalember tavaly került a Honvédhoz, pedig az előző idény végén eszébe sem jutott, hogy el szeretne igazolni a Kosársulitól. Először a debreceni akadémia kereste meg, majd jött a Honvéd ajánlata. A kettő közül azért választotta a fővárosi lehetőséget, mert az egy-egy hetes próbajáték alatt a Honvédnál eltöltött idő több mosolyt csalt az arcára, több kényelmet hozott a mindennapjaiba.

– Nem gondoltam volna, de még több a mosoly azóta. A fejlődésem is látványos, nem csak számomra, hanem másoknak is, ezt bizonyítja a válogatott behívó is. Legalább amíg befejezem az iskolát, és leérettségizek, addig szeretnék a Honvédnél maradni. A klub által lesz lehetőségem külföldön játszani, szeretnék Spanyolországba eljutni a későbbiekben. Az egy olyan magas szintű liga, ahova bekerülni sem egyszerű, de ez a célom – zárta Balogh László.

Spanyolország az álma Balogh Lászlónak, a vásárhelyi kosaras jól érzi magát a Honvédnál. Archív fotó: Kosársuli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában