Női vízilabda OB I.

2021.02.15. 17:55

Értékes pontot szerzett Egerben a Hungerit-Szentes

Izgalmas tétmérkőzéssel kezdte az évet a Hungerit-Szentesi VK, amely a női vízilabda OB I. 10. fordulójában 12–12-es döntetlent játszott Egerben, így megőrizte a tabellán a hatodik helyét.

Fotó: Vidovics Ferenc - archív

Kapusparádéval indult a meccs. Hazai és vendégoldalon is jött egy-két bravúr a rangadó elején, de összességében nem a hálóőrökről szólt a találkozó. Az első negyed derekán 2–0-ra vezetett a hevesi alakulat, majd négy és fél percet követően Mácsai Kata jegyezte a szentesiek első találatát. Ez a hamar kialakult, kétgólos különbség jellemezte sokáig a találkozót, amelyet 5–3, 7–5 és 9–7 után is ledolgozott a Hungerit. A harmadik negyed végén sorozatban három gólt lőttek a vendégek, 10–9-re már ők vezettek.

A záró nyolc percben többször feltehették volna az i-re a pontot és megnyerhették volna a meccset a szentesiek. Dömsödi sorra harcolta ki az emberelőnyöket – hetet az egész meccsen –, majd centerből szerzett parádés góljára is volt válasza az Egernek, így döntetlennel zárult a találkozó. Szerdán 19.30-kor a Honvéd vendége a Szentes.

Matajsz Márk: – Hullámvasút volt ez a mérkőzés számunkra, de többet nem is várhatok a csapattól, hiszen két hónapja nem játszottunk tétmeccset. Idegenben így mindenképpen siker a döntetlen csupa szív csapatom számára. Jól működött a csapategység, harcoltak a lányok egymásért, jól védekeztünk emberhátrányban, de a helyzeteink kihasználásán és a védekezésünkön még javítanunk kell.

Eger–Hungerit-Szentesi VK 12–12 (4–2, 3–3, 2–5, 3–2)

Női vízilabda OB I., 10. forduló. Eger, Bitskey Aladár Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Debreczeni, Csizmadia.

Eger: Podlovics – MENCZINGER 3, HERTZKA 4, Katona, Dobi, SZMODICS 2, Bódi. Csere: Túri (kapus), Molnár, CZIGÁNY 3, Horák, Szilágyi Sz. Vezetőedző: Szilágyi Péter.

Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – DÖMSÖDI 2, Tóth Cs., Kádár, Bonca 1, Csiszár, Kövér-Kis. Csere: VARGA 3, Kerem, Mácsai K. 1, KOLAROVA 3, Tóth F., Polák 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 11/4.

Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Kipontozódott: Kövér-Kis.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában