Férfi vízilabda OB I.

2021.02.03. 17:15

Győzelemmel búcsúzott a Szegedi VE az újszegedi sportuszodától – GALÉRIA

Magabiztos győzelemmel búcsúzott az újszegedi sportuszodától a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata.

Becsei Dávid

Szeged, 20210203. Szegedi VE-KSI OB I.-es férfi vízilabda mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Két negyed alatt eldöntötte a három pont sorsát, végül 15–10-re nyert a Szegedi VE a KSI ellen a férfi vízilabda OB I. 19. fordulójában. Ez volt a Tisza-partiak utolsó mérkőzése az újszegedi sportuszodában, a tervek szerint legközelebb már új otthonukban, a Tiszavirág Sportuszodában ugranak medencébe hazai környezetben.

A magyar válogatott szegedi edzőtáborozására meghívott Sánta Dániel, illetve Boros Tamás gólpárbaját hozta az első negyed, amely során hatszor találtak be a szegediek. Sánta és Boros igazságosan osztoztak a gólokon, mindketten hármat-hármat számláltak, miközben a KSI kettőt.

A második negyedet 4–1-re nyerte a jól játszó SZVE, így a nagyszünetre a lényegi kérdés, a három pont sorsa eldőlt. 10–3-ról indult a harmadik negyed, amelynek derekán már 12–3-ra vezettek Szabó Zoltán tanítványai. Innen kozmetikázott a KSI jelentősen, dúlt a harc a vízben, Horváth Zsombor kapott is egy ütést, amelynek következtében felszakadt az arcbőre. A vége 15–10, szépen búcsúzott az újszegedi sportuszodától bajnokin a Szegedi VE.

Szabó Zoltán: – Jó már azt érezni, hogy nekünk gratulálnak, nem pedig az ellenfélnek. Kötelező győzelemként tekintettünk erre a mérkőzésre, sokszor az ilyen a legnehezebb, ezért azt tartottuk fontosnak, hogy úgy kezdjük a mérkőzést, ahogy a Ferencváros és a Vasas ellen, vagyis a védekezésünk stabil lábakon álljon. Ez sikerült most is, a találkozó második felében voltak gondjaink, ami a KSI-t dicséri, olyanok voltak, mint mindig, nem adták fel és az utolsó másodpercig harcoltak. Most jön egy szünet, majd Kaposváron vár ránk nagyon fontos összecsapás február 27-én.

Szegedi VE–KSI 15–10 (6–2, 4–1, 4–3, 1–4)

E.ON férfi vízilabda OB I, 19. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kun, Csanádi.

Szegedi VE: Molnár – Sánta 4, Kürti 3, Tóth Gy., Kiss Cs. 1, Boros 4, Mekkel 1. Csere: Katona (kapus), Lakatos, Palotás 1, Horváth 1, Baj, Somlai, Farkas. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

KSI: Danka – Szalai P. 2, Gábor 1, Lantos 2, Hajdu, Csapó, Dubirák 2. Csere: Szalai M. (kapus), Szépfalvi, Nagy Á. 1, Vass, Bihácsi 1, Némethy 1, Országh. Vezetőedző: Horváth János.

Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 12/4.

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kiállítva cserével: Mekkel, ill. Gábor.

Kipontozódott: Szépfalvi, Lantos, Bihácsi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában