A 16 éves rövidpályás gyorskorcsolyázó rengeteg tapasztalatot gyűjtött a kontinensviadalon

2021.02.04. 19:31

Mindent beleadott Somodi Maja

A rendkívül tehetséges Somodi Maja remekül érezte magát a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokságon, ahonnan hasznos tapasztalatokkal tért haza.

T. A.

Rövidpályás gyorskorcsolya, SzegedAz egyik legnagyobb tehetségnek tartják a rövidpályás gyorskorcsolya világában a mindössze 16 éves szegedi Somodi Maját, akinek munkáját a szövetség is elismerte, ugyanis fiatal kora ellenére résztvevője lehetett a Lengyelországban megrendezett Európa-bajnokságnak.A gdanski mezőny legfia­talabb tagja lapunknak el­mondta, a szigorú körülmények ellenére nagyon örül, hogy megmérettethette magát egy ilyen rangos versenyen.

– Attól függetlenül, hogy érződtek a szigorítások, na­gyon jól éreztem magam. Nem hagyhattuk el a szállásunkat, viszont a tanulás szempontjából remekül sikerült az Európa-bajnokság. Klasszis korcsolyázókat nézhettem élőben, amiből nagyon sokat tanultam. Figyeltem, elemeztem a mozgásukat, ezt pedig mindenképpen hasznosítani tudom majd a későbbiekben – mesélt tapasztalatairól.

Somodi Maja a női váltó negyeddöntős futamában volt érdekelt, ahol a legjobb tudása szerint próbált teljesíteni.

– Úgy érzem, hogy kihajtottam magam, megpróbáltam kihozni a futamból a maximumot. Mind edzésen, mind a versenyeken beleadok mindent, nem tettem másképp ezt az Európa-bajnokságon sem – értékelt a Szegedi Korcsolyázó Egyesület tehetséges sportolója.

A juniorkeret vezetőedzője, Szabó Krisztián is elismerően nyilatkozott Somodi Majáról, sőt, egyenesen az Eb-t koronavírusos megbetegedése miatt kihagyni kényszerült Jászapáti Petrához hasonlította a fiatal szegedit.

– Petrával együtt edzünk, sokat tanulok tőle. Nem ritka, hogy ellát jó tanácsokkal, amiket igyekszem megfogadni tőle – fogalmazott csapattársával kapcsolatban Somodi Maja.

Egy fiatal sportoló számára fontos lehet, hogy a mindennapokban, edzések során milyen szakemberektől tanul, illetve milyen társakkal készül. Ebből a szempontból Somodi Maja szerencsés helyzetben van, és nem elhanyagolható, hogy húga is a korcsolyázás szerelmese. Ennek kapcsán megemlítette, hogy habár vele nem együtt edzenek, mindig segítik egymást a korcsolyapályán és azon kívül egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában