Hasznos főpróbát tartottak

2021.03.26. 19:57

A MOL-PICK Szeged Tatabánya után Komlón is villámrajtot vett

Többen jó teljesítménnyel vették ki a részüket a MOL-PICK 37–29-es komlói sikeréből. Góllal tért vissza betegsége után Martin Stranovsky és Bogdan Radivojevics is. Jövő szerdán pedig már jön a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonása a címvédő német THW Kiel ellen az újszegedi sportcsarnokban.

Becsei Dávid

Öt góllal tért vissza. Bogdan Radivojevics (a labdával) 30 percet töltött a pályán a második félidőben. Archív Fotó: Kuklis István

Fotó: Archív fotó: Kuklis István

Tovább erősödött a szegedi meccskeret a komlói túra előtt, ugyanis Martin Stranovskyra is számíthatott már Juan Carlos Pastor.

Akárcsak Tatabányán, Komlón is villámrajtot vett a MOL-PICK Szeged. Labdaszerzések és gyors gólok után a teljes kezdőcsapata – Alilovicon kívül – betalált a vendégeknek, így a hazaiak trénere, Kilvinger Bálint a 9. percben 3–9-nél kért időt.

Öt góllal tért vissza. Bogdan Radivojevics (a labdával) 30 percet töltött a pályán a második félidőben. Archív Fotó: Kuklis István

Használt az időkérés, ugyanis innentől már tovább nem nőtt a különbség, a Komló jelentősen többszört megtalálta a rést a szegedi falon, miközben Sostaric szállította a gólokat. A szlovén jobbszélső húsz perc alatt hétszer talált be. Gaber kétperces kiállítása során két üreskapus találattal 13–15-re zárkózott fel az egykori bányászváros csapata. A remekül beszálló Bodó Richárd két bombagóllal zökkentette ki kiváló periódusából a vendéglátókat, azonban a szünetre csak négygólos szegedi előnnyel mehettek a csapatok, amely a kezdést látva talán picit karcsúbb volt a vártnál.

Nagy riadalmat okozott szegedi oldalon Jonas Källman, aki Jógával ütközve maradt lenn a parkettán, de némi ápolást követően a saját lábán hagyta el a pályát 22–16-os PICK-vezetésnél.

31–20-nál a 45. percben állt a legnagyobb különbség az eredményjelzőn, miközben Pastor mester bátran rotálta csapatát. Bajus a balszélen, Rea jobbátlövőben játszhatott. Mackovsek jó védekezéssel és gólokkal jelentkezett a minél jobb formáért.

A korábban a szegedi utánpótlásban pallérozódott Melnyicsuk Viktor vezetésével dolgozott le hátrányából a Komló, a Szeged pedig az meccs utolsó periódusában már az addig kevesebb időt pályán töltött játékosaival szerepelt. A vége nyolcgólos szegedi siker, jó felkészülést zártak a szerdai THW Kiel elleni BL-nyolcaddöntő előtt.

Komló–MOL-PICK Szeged 29–37 (15–19)

Férfi kézilabda, NB I., 10. forduló. Komló, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túróczy.

Komló: Granic 1 – Metcz, Oláh T. 4, F. Sunajko 2, Grünfelder 2, Jerkovic 2, Hoffmann 4. Csere: Djurdjevics (kapus), Szkokán 2, Melnyicsuk 5/2, Jóga 3, Zobec 1, Takács 1, Vaskó 2, Balázs, Dobi. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 7/3, Kaspárek 3, Bombac 1, Bánhidi 4, Bodó 4, Källman 3. Csere: Gaber, Rosta 1, Mackovsek 5, M. Stranovsky 2, Radivojevics 5/3, Bajus 1, Zsitnyikov 1, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 3/2, ill. 8/6.

Kiállítás: 6, ill 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában