Férfi kézilabda

2021.03.04. 10:02

Bajnoki mérkőzés vár a MOL-PICK Szegedre ma, nem PSG elleni BL-meccs

Bajnokok Ligája-meccs helyett bajnokit játszik ma 17 órától a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, amely bejelentette, hogy a következő szezontól két évre leigazolta Kent Robin Tönnesent, a Telekom Veszprém jobbátlövőjét.

Becsei Dávid

20210206 Szeged MOL-PICK Szeged-PSG férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés a sportcsarnokban. Képen: Mario Sostaric Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba - archív

Újabb nemzet játékosával bő­­vül a szegedi férfi kézilabdacsapat kerete a nyártól, mi­­után a klub bejelentette, hogy a kö­vetkező idénytől 2023. június 30-ig leigazolta Kent Robin Tönnesent Veszprémből. A 29 éves norvég jobbátlövő 2017 nyara óta erősíti a magyar riválist, amellyel bajnok és kupagyőztes volt, míg hazája válogatottjával 2017-ben a világbajnoki döntőben szerepelt.

Kent Robin Tönnesen 2023. június 30-ig szóló szerződést írt alá a MOL-PICK Szegedhez.
Fotó: Koncz György/MW

A svéd Partille városában látta meg a napvilágot 1991. június 5-én, kézilabdás pályafutása azonban Norvégiában kezdődött. A Fjellhmmerben, majd a szintén norvég Haslumban folytatta fiatalként, a 2012–2013-as idényt viszont már a svéd Sävehofban töltötte. Ezt követően négy évet a német Bundesligában kézilabdázott, először két esztendőt a HSG Wetzlarban, majd 2015 és 2017 között a Füchse Berlinben, ahonnan a magyar NB I.-be írt alá. Eddigi legsikeresebb BL-idényében (2018–2019) 41 gólt jegyzett, ugyanebben a szezonban 78 gólt termelt a magyar bajnokságban.

A jobbátlövő pozíciójában Luka Stepancicnak 2024, Stanislav Kaspáreknek 2021 nyaráig van érvényes szerződése Szegeden.

Tönnesen leigazolásán kívül is pörögtek az események az elmúlt napokban a MOL-PICK Szeged háza táján. Miután szombat este kiderült, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző megfertőződött a koronavírussal, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) törölte a vasárnapi, Flensburg elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzést, és a győzelemért járó két pontot a német együttesnek ítélte oda 10–0-s gólkülönbséggel.

Bár a csapat folytatta az ed­­zéseket átmenetileg spanyol trénere nélkül, kedden késő este jött az újabb hidegzuhany a szegediek számára. Az EHF törölte a csapat csütörtök 20.45-re kiírt, Paris Saint-Germain elleni össze­­csapását, így Bodó Richárdék nem utaztak el Párizsba, ismét pont nélkül maradtak. Nem maradnak azonban mérkőzés nélkül a Tisza-partiak, hiszen egy ősszel elhalasztott mérkőzést így bepótolnak az Orosházi FKSE-Linamar ellen az újszegedi sportcsarnokban ma 17 órától.

Szeptember másodikán ép­­pen Orosházán kezdte meg az idényt a Szeged az NB I.-ben, ahol 39–22-es sikert aratott, és bemutatkozott az első osztályban a klub tehetséges irányítója, Rea Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában