Közel a rajthoz

2021.03.04. 14:33

Pénteken indul a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság

Már csak egyet kell aludni, és kezdetét veszi a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság Dordrechtben, ahol a magyar csapatban három szegedi is helyet kapott.

Munkatársunktól

Jászapáti Petra is a jégre lép Dordrechtben. Fotó: Tumbász Hédi/MW

Forrás: MW

Fotó: Tumbász Hédi

Már csak egyet kell aludni, és kezdetét veszi a rövidpályás gyorskorcsolya-­világbajnokság Dordrechtben, ahol a magyar csapatban három szegedi is helyet kapott.

A január elején, a lengyelországi Gdanskban megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokság előtt dőlt ki a sorból koronavírusos megbetegedése miatt a szegedi Jászapáti Petra, aki mostanra meggyógyult, így Kónya Zsófia és Somodi Maja mellett harmadik szegediként léphet majd jégre a holnaptól rajtoló világbajnokságon Hollandiában.

A világkupagyőztes Jászapátival kapcsolatban Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere korábban elmondta, gyógyulása után fokozatosan haladt előre a formáját tekintve, így bízhatunk a remek világbajnoki szereplésében a péntek és vasárnap között zajló versenyen.

Jászapáti Petra is a jégre lép Dordrechtben.
Fotó: Tumbász Hédi/MW

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület kiváló versenyzője, a szintén kerettag Kónya Zsófia az Európa-bajnokság után kitért rá, nagyon hiányzott a kontinenstornáról Jászapáti Petra, akinek személyében most visszatérhet a legerősebb láncszem a női váltóba. Ez mindenképpen jó hír, tekintve, hogy korábban már kiderült: a dél-koreai, a kínai és a japán short trackesek nem indulnak a vb-n, és a visszalépések miatt a női váltó jégre léphet majd Dordrechtben.

Somodi Maja (aki szintén a Szegedi KE kötelékeibe tartozik) a januári viadal legfiatalabb pályára lépő versenyzője volt Lengyelországban, ahol egyébként hasznos tapasztalatokat szerzett, és rengeteget tanult, amit lehetősége nyílik hasznosítani a holnap kezdődő világbajnokság küzdelmeiben.

A magyar csapat teljes kerete: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba, Varnyú Alex, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Somodi Maja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában