Újabb fontos meccs

2021.03.17. 09:45

Ma 19.30-tól: Miskolc–Szegedi VE

Fontos mérkőzést játszik a férfi vízilabda OB I. 22. fordulójában a Szegedi VE, amely ma 19.30-tól Miskolcon ugrik medencébe. A Szentes szombaton este látja vendégül ebből a körből az OSC-t.

delmagyar.hu

36 gól. Ennyiszer talált be idei 18 bajnoki mérkőzésén Kürti Dominik (a labdával), a Szegedi VE játékosa. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A tabella 9. helyén áll a Kaposvár 24 ponttal, 23-at gyűjtött a Szentes, 22-t a Miskolc és a Pécs, míg a Szeged 17 egységgel a 13. pozíciót foglalja el. Egy mai Tisza-parti sikerrel sűrűsödhetne a mezőny.

– Úgy vágunk neki a miskolci túrának, hogy ez egy hatpontos mérkőzés lesz, ezt a tabella jól mutatja – árulta el Kürti Dominik, a Szegedi VE vízilabdázója.

– A 9–13. helyezettek között nincs nagy pontkülönbség, egy szegedi sikerrel pedig tovább zsúfolódna a mezőny– tette hozzá.

Legutóbb a BVSC-től mindössze 8–5-re kapott ki a Szeged, köszönhetően remek védekezésének, amelyre ma, azaz szerda este is biztosan fontos szerep hárul majd.

– Nagyon fontos lesz, hogy jól védekezzünk Miskolcon, ugyanúgy ugrunk majd vízbe, mint a Tiszavirág Sportuszodában. Meglátjuk, mire lesz elég – folytatta.

A góllövőlista élmezőnyében két miskolci is megtalálható, Magyar Márton 60, Baksa Benedek 51 gólnál jár.

36 gól. Ennyiszer talált be idei 18 bajnoki mérkőzésén Kürti Dominik (a labdával), a Szegedi VE játékosa. Fotó: Frank Yvette

– Erősségük a kapásoldal, ahol Magyar és Baksa játszik. Arra kell törekednünk, hogy őket likvidáljuk, és a gyengébb oldalukra tereljük a játékot, támadásban pedig tartsuk be a megbeszélteket. Ha sikerül, egy nagyon jó meccset játszhatunk – fogadkozott Kürti Dominik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában