Férfi vízilabda

2021.04.14. 18:20

Ezúttal idegenben győzött a Metalcom Szentes

A Szegedi VE elleni hazai sikere után a KSI-t idegenben 13–9-re győzte le a Metalcom Szentes a férfi vízilabda OB I. 27. fordulójában.

B.D.

Csapata egyik legjobbja volt. Takács János három gólt lőtt a KSI ellen a fővárosban.

Fotó: Vidovics Ferenc - archív

Szombat este a Csongrád-Csanád megyei rangadón 6–5-re nyert remek negyedik negyedének köszönhetően a Metalcom Szentes. Ez a győzelem valószínűleg kihatott a ma kora délutáni mérkőzésére is a szentesieknek, ugyanis önbizalommal telve ugrottak medencében a fővárosi Komjádi Béla Sportuszodában a sereghajtó KSI ellen.

Nem mehetett biztosra a Metalcom, hiszen vendéglátója az elmúlt hetekben a Pécs és az UVSE ellen is bravúrpontot gyűjtött. Ehhez mérten indították a mérkőzést Pellei Csaba tanítványai, öt perc játék után két Fülöp- és egy Pellei Kristóf-góllal 3–0-ra vezettek.

Dupla annyi kiállítást gyűjtött össze a szentesi csapat, mint amennyit a hazai, emiatt, védekezésben lényegesen többet kellett küzdeni, de Somogyiék ezt Lajkó Márton hiányában is jól megoldották, egy gólra sosem csökkent előnyük.

A harmadik negyedben folyamatosan nőtt a Metalcom előnye, a legnagyobb különbséget 6–12-nél mutatta az eredményjelző.

A záró nyolc percre már a győztes csapat léte kiderült, így az sem okozott gondot, hogy ezt a periódust a KSI 2–1-re megnyerte, ugyanis a három pontot 13–9-cel a Szentes szerezte meg.

Innentől haza költözik a Szentes, a maradék három meccsét sorozatban a Kaposvár, a Miskolc és a Vasas ellen már otthon a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában játsszák majd Pellei Csaba vezetőedző tanítványai.

Pellei Csaba: – Nagyon fontos mérkőzést játszottunk a KSI otthonában a Szeged elleni győzelmet követően, ami lökést adott nekünk, főleg önbizalomban. Szerencsére végig vezettünk kettő-négy góllal, így a sikerünk nem forgott veszélyben. Sokat hibáztunk, de sokat is vízilabdáztunk emberhátrányban, ami felőrölt bennünket, de akciógólokkal tartottuk magunkat és megérdemelt sikert arattunk.

KSI–Metalcom Szentes 9–13 (2–4, 2–3, 3–5, 2–1)

E.ON férfi vízilabda OB I., 27. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Várkonyi, Vogel.

KSI: Danka – Nagy Á. 1, Szalai P. 2, Gábor, Pető A. 3, Országh 1, Hajdu. Csere: Szalai M. (kapus), Szépfalvi 1, Pocsai 1, Deák, Némethy, Bódi, Pető Á. Vezetőedző: Horváth János.

Metalcom Szentes: Meixner – Pellei K. 1, Garancsy 2, Hegedűs 1, Fülöp 3, Pellei F., Takács J. 3. Csere: Kókai, Mátyók, Kürti-Szabó M. 1, Vörös, Bozó 1, Somogyi 1. Vezetőedző: Pellei Csaba.

Gól – emberelőnyből: 13/8, ill. 7/2.

Ötméteresből: 1/0, ill. -.

Kipontozódott: Szépfalvi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában