Kiss Csaba visszavonul és a Szegedi VE vezetőedzője lesz

2021.04.03. 08:35

Megszárad, és kiül a partra

Júniusban ünnepli 43. születésnapját a Szegedi VE klasszisa, Kiss Csaba, aki a nyáron visszavonul és a csapat vezetőedzői pozíciójában Szabó Zoltánt váltja. Érzelmekről, sikerekről és tervekről beszélgettünk vele.

Becsei Dávid

Hat meccse maradt még játékosként. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Lehullt a lepel, ön lesz a Szegedi VE vezetőedzője a következő szezonban. Látjuk még Kiss Csabát játékosként a vízben ősszel?

– Idén tavasszal még biztosan, az ősszel már nem. Úgy állapodtunk meg a vezetőséggel, hogy vezetőedző leszek, nem pedig játékos-edző. Borzasztóan fáj a szívem, de egy picit már úgy érzem, sok volt a medencében. Már tavaly is érlelődött bennem a befejezés, ha nem kértek volna fel trénernek, akkor is visszavonulnék ezen a nyáron.

– Szegeden lesz először felnőttcsapat edzője, de mint vízilabdázó visszavonul. Melyik vált ki önből hevesebb érzelmeket?

– Együtt a kettő, mert mindkettő óriási mérföldkő az életemben. Huszonhét első osztályú idény után befejezem az aktív játékot, majd alighogy megszáradok, kiülök a partra és a szülővárosom csapatának vezetőedzője leszek.

– Hosszú és sikeres pályafutáson van túl. Melyik mérkőzés vagy éppen siker jut eszébe először?

– Cikáznak az emlékek a fejemben. Pályafutásom legnagyobb sikere a válogatottal az Európa-bajnoki arany- és világbajnoki ezüstérem, OB I.-es elsőség a Ferencvárossal, kupagyőzelem az Egerrel és a Szegeddel. Ezek közül egyet sem tudok kiemelni. Időre van szükségem, ülepedniük kell még a dolgoknak, mert tele vagyok csodálatos élményekkel, melyeket ennek a sportágnak köszönhetek.

Hat meccse maradt még játékosként.
Fotó: Karnok Csaba

– Az elmúlt időszakban a fiúk 2004-es korosztályának szövetségi edzőjeként is dolgozott. Ez megmarad?

– Annyi biztos, hogy Máltán lesz Európa-bajnokság a nyáron, azon én vezethetem őket szövetségi kapitányként, utána pedig majd visszatérünk erre a kérdésre.

– Látja már, hogy milyen keret és célok várják majd az első idényében szegedi edzőként?

– Nagyjából igen. Még nagyon messze van a következő szezon kezdete, sőt még az idei vége is. Időben vagyunk még, sehol sem alakultak ki a keretek. Természetesen tárgyalunk már játékosokkal, de még az a célunk, hogy minél jobb helyen fejezzük be a bajnokságot.

– Milyen csapatot szeretne majd építeni?

– Lendületes, agresszív és gyors játékot játszó együttest, amely rengeteg örömet szerezhet majd a szurkolóinknak immár a gyönyörű Tiszavirág Sportuszodában.

– Térjünk vissza még a jelenlegi szezonra. Hat meccs van hátra a bajnokságból, milyen befejezéssel lenne elégedett?

– Akkor lennék elégedett, ha a hátralevő mérkőzéseinken jól és eredményesen vízilabdáznánk. Idegenben erősebb csapatokkal találkozunk, de van esélyünk a pontszerzésre, míg itthon szinte kötelező lesz a győzelem a Tatabánya ellen. Amennyiben úgy játszunk, ahogy tudunk, fegyelmezettek leszünk, akkor jó néhány pontot gyűjthetünk még, és akár három-négy helyet is előrébb léphetünk a tabellán, ami óriási öröm lehetne számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában