Férfi kézilabda NB I.

2021.04.25. 18:53

Négy góllal nyert Gyöngyösön a MOL-PICK Szeged

Nem sziporkázó játékkal, de magabiztosan, 31–27-es sikerrel hozta el a két pontot Gyöngyösről a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I. 22. fordulójában.

Becsei Dávid

20210206 Szeged MOL-PICK Szeged-PSG férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés a sportcsarnokban. Képen: Bodó Richárd Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba - archív

Nem változott a MOL-PICK Szeged kerete, a Tisza-partiak ugyanazzal a tizenhat játékossal utaztak el Gyöngyösre, mint akik szerda este 29–19-re legyőzték az újszegedi sportcsarnokban a Balatonfüredet.

A sérült jobbátlövők távollétében ismét mindkét balszélsőjét, Källmant és Martin Stranovskyt használta Pastor védekezésben, míg támadásban a két balkezes szélsőnek, Radivojevicsnek és Sostaricnak is pályán kellett lennie Stepancic és Kaspárek hiánya miatt.

Majdnem tizenkét perces gyöngyösi gólcsenddel indult a találkozó, miközben a MOL-PICK hétszer talált be. Különösen Bánhidi, Sostaric és Radivojevics volt elemében, bár utóbbi egy hétméterest a kapufára vágott. Remek kezdésével kiváló alapot adott a Szeged a meccsnek, amelyen a hazaiak a PICK-nevelés Hegedüs Márk négy találatával zárkóztak fel. Ezúttal Mirko Alilovic védte a szegedi kaput, aki extra teljesítménnyel nem rukkolt elő az első félidőben mindössze tizenegy gólt kapott védelem mögött.

Emberhátrányban veszítette el a labdát a vendégcsapat, Gábori Máté pedig az üres kapuba lőtte azt. Ubornyák még lőtt egy szép szólógólt, 12–10. Ennél közelebb viszont már nem zárkózott a Gyöngyös, az utolsó néhány minutumban ismét kinyílt az olló, harminc perc játék után 16–11-re vezetett a MOL-PICK Szeged.

A második félidőben szokásosnak mondható hét a hat elleni játékával spórolt erejével a szegedi alakulat. Bár ezt a játékrészt egy találattal elveszítette, de sem forgott veszélyben győzelme a Tisza-partiak. Ezen a héten a válogatottnál edzenek a játékosok, jövő szerdán a Ferencváros érkezik majd Szegedre.

Juan Carlos Pastor: – Jó csapat a Gyöngyös, mindig nehezen adja a két pontot. Az első félidőben jól védekeztünk, a mivel nagyobb előnyhöz jutottunk. A második félidőben kényelmesebben játszottunk, de sikerült megőriznünk a különbséget, fontos sikert arattunk. Gratulálok a játékosaim hozzáállásához, hiszen nem vagyunk sokan sajnos.

HE-DO B. Braun Gyöngyös–MOL-PICK Szeged 27–31 (11–16)

Férfi kézilabda, NB I., 22. forduló. Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Réti, Szedmák.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tóth M. – Gábori 3, MARKEZ 8/1, Herceg, Vilovszki, Duris 1, Varsandán 2. Csere: Merkovszki 1 (kapus), HEGEDÜS 8, Halász L. 1, Ubornyák 2, Papp B., Urbán, Gráf 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

MOL-PICK Szeged: Alilovic – Bombac 3, Källman, Mackovsek 2, BÁNHIDI 6, BODÓ 5, M. Stranovsky. Csere: Radivojevics 8/5, SOSTARIC 5, Canellas 1, Rosta 1, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 1/1, ill. 8/6.

Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában