Ott folytatja majd, ahol abbahagyta

2021.04.27. 22:04

Érzi magában az erőt az NB I.-es szinthez a Paksi FC kölcsönadott játékosa, Sipos Zoltán

Komoly döntést hozott meg karrierjében a Paksi FC hódmezővásárhelyi középpályása, Sipos Zoltán, aki a tavaszi szezonra a labdarúgó NB II.-ben szereplő ETO FC Győr csapatához igazolt kölcsönbe, ám a dolgok nem éppen úgy alakultak, ahogyan azt előzetesen eltervezte.

Tóth Alex

Maradt a zöld mez. Több lehetőséget remélve Paksról Győrbe tette át székhelyét a hódmezővásárhelyi Sipos Zoltán (középen). Fotó: ETO.hu

Tudatosan építi karrierjét a fiatal hódmezővásárhelyi labdarúgó, Sipos Zoltán, aki a Paksi FC-ben mutatott ígéretes bemutatkozása után a több lehetőség reményében került kölcsönbe egy osztállyal lejjebb, a Merkantil Bank-ligában szereplő ETO FC Győrhöz kölcsönbe. Sipos remekül kezdett a Rába-partiaknál, majd egy edzőváltást követően szinte egyik pillanatról a másikra fordult a kocka.Remekül indult a szezonjaHatalmas álmát teljesítette be Sipos Zoltán az ősszel, amikor is elérkezett az a pillanat, amelyre egész addigi pályafutása során várt: Bognár György vezetőedző megadta számára a bizalmat, és a Zalaegerszeg ellen bemutatkozhatott az NB I.-ben, később pedig a Nyíregyháza elleni győzelem alkalmával a magyar kupában is pályára léphetett. Remekül érezte magát Pakson, ahol a szakmai stábbal is jó viszonyt alakított ki, de később úgy érezte, több lehetőségre vágyik, a megoldást pedig egy kölcsönszerződés jelentette.

Maradt a zöld mez. Több lehetőséget remélve Paksról Győrbe tette át székhelyét a hódmezővásárhelyi Sipos Zoltán (középen).
Fotó: ETO.hu

Győrre esett a választás

– Az év végén született meg a döntés. Azt érzetem, hogy a paksi csapatban nem áll rendelkezésre az a megfelelő fejlődési ív, amely a következő fél évre ki volt tűzve, több lehetőségre vágytam – kezdte lapunk érdeklődésére Sipos. – Számos egyesület szóba került, ám végül amiatt döntöttem az ETO FC Győr mellett, mert ennél a klubnál éreztem azt, hogy az NB I.-es szinthez a legközelebb áll – magyarázta döntésének hátterét a középpályás, majd elmondta, az sem volt utolsó szempont, hogy mivel Győrben akadémia is működik, így hozzá vannak szokva a fiatal játékosokhoz, és tudnak is bánni velük.

Nem koptak el képességei

Nem indult rosszul a győri kaland Sipos számára, hiszen az első időszakban Csató Sándor még úgy is megszavazta neki a bizalmat, hogy az átigazolásával kapcsolatos bonyodalmak miatt szinte a teljes téli felkészülési időszakot kihagyta. Később azonban edzőt váltott a Rába-parti együttes, a Szeged-Csanád GA korábbi vezetőedzője, Dobos Barna érkezett az ETO kispadjára, és ezzel együtt a hódmezővásárhelyi játékos pályán töltött ideje is csökkent.

– Az a célom, hogy a kölcsönszerződés végére olyan szintre kerüljek, amivel kiharcolhatom magamnak a szilárd helyet a Paksnál. Úgy érzem, hogy az NB I.-es szint még mindig bennem van. A képességeim nem koptak el, az a legfontosabb, hogy végre újra játékba kerüljek, mindenképpen olyan csapatnál szeretnék szerepelni nyártól, ahol a kezdő tizenegyben számolnak velem – zárta a beszélgetést a Hódmezővásárhelyi FC nevelése, Sipos Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában