Veiland Violetta kiválóan szerepelt

2021.05.11. 16:56

Első felnőtt válogatott versenyén vett részt Horvátországban az SZVSE súlylökője

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a Szegedi VSE súlylökője, Veiland Violetta a Horvátországban megrendezett Dobó Európa Kupán, ahol első felnőtt válogatott eseményén indulhatott.

T. A.

Érvénytelen lökés nélkül, biztató teljesítménnyel zárt az SZVSE versenyzője. Archív Fotó: Török Attila/MW

Fotó: Török Attila

Télen igazolt a Szegedi VSE-hez a rendkívül tehetséges fiatal súlylökő, Veiland Violetta, aki a hétvégén először képviselhette hazánkat a 17 fős felnőtt magyar válogatott színeiben a Dobó Európa Kupán.A nagy alkalomhoz képest Veiland elmondta, nem izgult annyira, ez pedig a teljesítményén is meglátszott. Magabiztos versenyzéssel a B jelű csoportban idei legjobb teljesítményével a harmadik helyen végzett, 15,78 méteres eredményével pedig összetettben a 14. pozícióban zárt.

– Nagyszerűen megadta a szabadtéri szezon kezdetének hangulatát ez a verseny, ahol bár nézők nem voltak, az atmoszféra kiváló volt. Minden edző szurkolt tanítványának, és mi, versenyzők is biztattuk egymást. Persze ettől függetlenül hiányoztak a nézők, de nem éreztük elszigetelve magunkat

– számolt be élményeiről.

Érvénytelen lökés nélkül, biztató teljesítménnyel zárt az SZVSE versenyzője.
Archív Fotó: Török Attila/MW

Veiland Violetta elmondta, edzőivel, id. Eperjesi Lászlóval, és ifj. Eperjesi Lászlóval megvolt a célkitűzésük, amit ezúttal elérni ugyan nem sikerült, de nem szomorkodnak, hiszen az összkép alapján joggal bizakodhatnak abban, hogy a következő fellépéskor már sikerült meghaladni a céljukat.

– Mindenképpen 16 méter felett szerettem volna lökni, ez viszont sajnos nem sikerült – utalt a 15,78 méteres eredményére Veiland.

– Szomorú nem vagyok, mert egy nagyon stabil sorozatot produkáltam, és ami külön öröm, hogy nem volt érvénytelen lökésem sem. Ez kifejezetten biztató, és azt is érzem, hogy ebben még bőven lehet több a későbbi versenyek során – foglalta össze.

Veiland Violettának hamar lehetősége nyílik átlépnie a 16 méteres határt, ugyanis a hétvégén Debrecenben csapatbajnokságon vesz részt, ott szurkolhatunk érte legközelebb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában