A szünet után eldöntötték

2021.05.07. 20:18

Magyar válogatott játékosai biztosították be a MOL-PICK Szeged győzelmét – Galéria

Nem hagyta könnyen a két pontot Szegeden a Komló. A férfi kézilabda NB I. 23. fordulójában 15–15-ös első félidő után 32–25-re nyert a MOL-PICK Szeged.

Fotó: Török János

Fotó: Török János

Ugyanazzal a kerettel vágott neki a Szeged a Komló elleni mérkőzésnek, mint amellyel 31–23-ra legyőzte a Ferencvárost szerda este. Nem kerülték el az esőfelhők Szeged városát, talán ennek is köszönhetően, hogy a vártnál talán kevesebben látogattak ki az újszegedi sportcsarnokba.

Az egész első félidőt a lassú komlói támadások jellemezték, nem egyszer a passzív végéig kijátszva. A legtöbbször sikeresen, de az első negyedórában Mirko Alilovic ziccereket és hétméterest is védett. Végig döntetlen körül mozgott az eredmény, a 22. percre viszont megszilárdult a MOL-PICK -előny, 12–8. Ekkor leginkább Zsitnyikov szállította a gólokat a jobbátlövő pozíciójából. A négygólos előny viszont elolvadt a szünetre, Bruno-Vili Zobec átlövéseire nem találta az orvosságot a szegedi védelem, illetve a szerencse sem állt mellettük.

Négy–nullával indította a második játékrészt a Szeged, amely alapjaiban határozta meg a második félidő képét. Az Alilovicot váltó Mikler jól szállt, az idő előrehaladtával egyre több labdát megfogott, támadásban pedig megérkeztek a védhetetlen átlövésgólok Bodótól, de a két beálló, Bánhidi és Rosta is rendre megjátszható volt, valamint heteseket is harcoltak ki. Magyar válogatott játékosai vezérletével a második félidőben végül magabiztos sikert aratott a Szeged, amely legközelebb szerdán 18 órakor Dabason lép pályára.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben rengeteg gólt kaptunk átlövésből, nem védekeztünk jól. Támadásban viszont jól játszottunk, de a beálló körüli játékot nem úgy büntették, ahogy szerettem volna. A szünet után jobban kézilabdáztunk, sajnos balkezes átlövő nélkül vagyunk még, de ezt is meg kell megoldanunk.

Rosta Miklós, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Gratulálok a Komlónak, mert jó meccset játszottunk egymással. Az első félidő belülről is kemény volt. A másodikban a hét a hat elleni játékot nem bírták a komlóiak. Élveztem, hogy sok időt tölthettem a pályán. Nagyon jó érzés, hogy visszatértek a szurkolók a lelátóra, jön a biztatás tőlük, skandálják a nevünket, kiabálják, hogy „Hajrá, Szeged!”, ezek sok erőt adnak nekünk.

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. A mai első félidővel és az egész mérkőzéssel elégedettek lehettünk. Igyekeztünk mindent megtenni, hogy kevesebbet hibázzunk és ne kapjunk könnyű gólokat. Ez kell ahhoz mindenképpen egy ilyen ritmusú csapat ellen a jobb mérkőzéshez. Kellenek az ilyen meccsek, mert ami egy ilyen kvalitású csapat ellen működik, az a közvetlen riválisaink ellen is sikerülhet. Három fontos bajnokink van még hátra, valamint a Liga Kupa-elődöntő, ahol nagy álmokat szövögetünk.

MOL-PICK Szeged–Komló 32–25 (15–15)

Férfi kézilabda, NB I., 23. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.

MOL-PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 2, Zsitnyikov 4, Bombac 1, BÁNHIDI 5, Mackovsek 1, Källman 1. Csere: MIKLER (kapus), Henigman, Canellas 3/2, BODÓ 5, ROSTA 5, M. Stranovsky, Sostaric 4/1, Tóth J. 1, Szilágyi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Komló: Granic – Szkokán, Oláh T. 3, Jóga 2, Balázs, GRÜNFELDER 2, F. Sunajko 2. Csere: Djurdjevics (kapus), Jerkovic 3, Hoffmann 2, ZOBEC 4/1, Vaskó 2, Takács 2, Melnyicsuk 2/2, Csomor, Dobi 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Hétméteres: 4/3, ill. 4/3.

Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában