Helyi sport

2021.05.07. 17:05

Megmaradt a motiváció

Több mint egy éve nem indulhatott versenyen a szegedi Tornádó Team Korcsolyázó Sportegyesület kiváló sportolója, Gardi Dominika, ám a hosszú és nehéz időszak nem szegte kedvét, és ha minden a terv szerint alakul, nyáron újra rajthoz állhat.

Tóth Alex

El sem tudja mondani, mennyire hiányzik a versenyzés Gardi Dominikának, aki nyártól újra visszatérhet a pályára. Archív Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Áprilisban indult volna a gyorsasági görkorcsolya versenyszezonja, ám a koronavírus-járvány miatt az összes kiírt megmérettetést lemondták, így a sportolók számára továbbra is csukva maradt a téthelyzet alatti bizonyítás ajtajának kapuja.A helyzet azonban – ha csak a járvány nem szól közbe újra – normalizálódni látszik, hiszen a nyári időszak immár az előzetes elképzelések szerint a tavalyról elhalasztott versenyek pótlásáról szól majd. Ezekre a versenyekre készül a Tornádó Team nagyszerű gyorsasági görkorcsolyázója, Gardi Dominika is.

A kilencszeres országos bajnok sportoló számára a június közepére tervezett Európa-kupával veszi kezdetét a menet, majd júliusban Európa-bajnokság, szeptemberben pedig világbajnokság vár rá, utóbbi pedig azért is különösen fontos, mert itt kerülhet közelebb nagy céljához, a Világkupára való kvalifikáláshoz.

A legjobb eredmény eléréséhez azonban, mint minden sportágban, kemény munkát kell befektetni, a hosszú verseny nélküli időszak miatt pedig nem ördögtől való gondolat, hogy akadnak, akik menet közben elveszítik a motivációt, hiszen a sorozatos törlések, halasztások miatt nem látszik egyértelműen, hogy pontosan mire is készülnek. Gardi Dominika nem ebbe a csoportba tartozik.

– Én úgy érzem, hogy a motivációmat sosem vesztettem el, ebben a szokatlan helyzetben is megmaradt végig. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon hiányzik a versenyezés, mert több mint egy éve nem volt lehetőségem rá, és el sem tudom mondani, hogy mennyire szeretnék már újra indulni – árulta el lapunk érdeklődésére Gardi Dominika, és hozzátette, a viszontagságos időkben is próbálta megtalálni a szépet.

El sem tudja mondani, mennyire hiányzik a versenyzés Gardi Dominikának, aki nyártól újra visszatérhet a pályára. Archív Fotó: Frank Yvette

– Igyekeztem ennek az egész helyzetnek a jó oldalát nézni, amit abban leltem meg, hogy a versenyek nélküli évben több időnk volt olyan edzésmódszerekkel foglalkozni, amikre máskor a sűrű program miatt kevesebbet fektetünk – mesélte.

Gardi Dominika elmondta, elszántan dolgozik, hogy a szeptemberben Kolumbiában esedékes világbajnokságon a lehető legjobb eredményt érje el, hiszen ott nyílhat esélye kijutni a későbbi Világjátékokra. Ami biztató: az előző világbajnoki eredmények alapján sikerült volna nagy célja, a kvalifikáció, ami felé motiváltan halad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában