Ez a csúcsrangadó dönt a bajnoki elsőségről

2021.05.21. 11:56

Szombaton 14 órától immár nézők előtt a férfi tekecsapat szuperligában

Szombaton az újszegedi teke- és bowlingcentrumban eldől a férfi tekecsapat szuperliga bajnoki címének sorsa: 14 órától a Zengő Alföld Szegedi TE a Zalaegerszeget fogadja nézők előtt.

Mádi József

Egyetlen mérkőzés dönt a bajnoki címről. A Szeged 14-­­edszer, vagy a Zalaegerszeg 7-edszer?Ez a kérdés a férfi tekecsapat szuperliga 2020–2021-es idényének hajrája, a 21. forduló előtt, amelyben a sportág csapatversenyeit a 2000-es évek eleje óta uraló két csapat összecsap. A találkozónak holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrum ad otthont.

A két együttes az eddig megszokottakhoz hasonlóan Zalaegerszegen is izgalmas mérkőzést játszott, és a szegediek az ottani 4:4-gyel lépéselőnybe kerültek. Mivel a két együttes sehol máshol nem vesztett pontot, így holtversenyben vezetik a szuperliga tabelláját, viszont a Zengő Alföldnek jobb a csapatpontja, így ha netán megint iksz lenne, ez döntene.

A két együttes Szegeden legutóbb több mint két éve, 2019 februárjában találkozott, akkor a hazai csapat 6:2-re nyert a felsőházi rájátszásban, majd a végén megszerezte a 13. bajnoki címét.

Érdekesek lehetnek a két csapat szempontjából az eddig lejátszott 20 bajnokin elért át­­lagok. A hazai, az idegenbeli és az összesített tabellát is a szegedi Kiss Norbert vezeti (sorrendben: 644,13; 633,9 és 638,44), míg a hazai átlagban a szegedi Brancsek János a második (629,88), Zapletán Zsombor a harmadik (626), az idegenbeliben Zapletán Zsombor (633, 67) és Nemes Attila (Zalaegerszeg, 628,6) a dobogós még, illetve az összesített eredményekben Kiss mögött Zapletán (630,06), Brancsek (624,81) a sorrend. A három kategória első tíz helyezettjében zömében csak szegedi és zalai játékosok találhatók, kivéve a hazai átlagot, ott van kaposvári (Pintér György) és szentgotthárdi (Cseh Bence, Somodi János) játékos is.

Ezek alapján nyugodtan ki­jelenthetjük, nagyszerű tekések kiváló mérkőzésére lehet számítani holnap az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A mérkőzés immár nem zárt kapus, hiszen a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók ingyen megtekinthetik a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában