Rögbi, Budapest

2021.06.03. 11:46

Az elithez tartoznak

Negyedik helyen zárta a magyar rögbi NB I. küzdelmeit a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club. A csapat tagjai ugyan szomorúak voltak a bronzmérkőzésen elszenvedett vereség miatt, ám így is bőven van okuk mosollyal visszaemlékezni a szezonra, és bizakodva vágnak neki a folytatásnak.

T. A.

Büszkék lehetnek magukra. A döntős csapatoknak is méltó vetélytársa volt idén a szürke mezes Fit World Gorillák RC. Fotó: Nyitrai Szilárd

Fotó: Nyitrai Szilard

Hasonlóan a két évvel ezelőttiekhez, ismét a bronzmérkőzésen volt érdekelt a magyar rögbi NB I. 15’s kiírásának helyosztóin a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club. A Tisza-parti együttes el­lenfele a Budapest Exiles RFC volt, amely szoros csatában, de végül 24–21-re nyert Peleskei Tamás csapata ellen.Kiváló színvonalú találkozót vívtak a felek, amely álomszerűen kezdődött a szegediek számára, ugyanis már az első félidőben 14 pontos előnyre tett szert a csapat. A folytatásban összeszedte magát a fővárosi rivális, és átvette a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig sikerült is megtartania, a bronzéremnek tehát a Budapest Exiles RFC örülhetett.

Büszkék lehetnek magukra. A döntős csapatoknak is méltó vetélytársa volt idén a szürke mezes Fit World Gorillák RC.
Fotó: Nyitrai Szilárd

– Természetesen mindenki szomorú volt az eredmény miatt, de azt látni kell, hogy azért ez sokban különbözött a két évvel ezelőtti vereségtől – kezdte la­punk érdeklődésére a csapat technikai vezetője, Debreczeny Dénes.

– Akkor egyértelműen a saját hibáink miatt kaptunk ki, ezzel szemben ez egy vállalható vereség volt. Az alapszakaszban sikerült legyőzni az ellenfelet idegenben, de utólag azt kell lássuk, hogy abból a meccsből ők sokkal többet tanultak, mint mi – foglalta össze a szakember.

A Fit Wolrd Gorillák tagjainak azért bőven akad okuk pozitívan értékelni a szezont, hiszen az ország legjobb négy csapatához tartozni mindig dicsőség, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a negyedik és az ötödik között már jelentős szakadék tátong.

– A koronavírus természetesen a mi dolgunkat is megnehezítette, de minden meccsünkre kiálltunk, egyet sem halasztottunk. A későbbi döntős Százhalombatta ellen például a szerb játékosainkat nélkülözve sikerült egy rendkívül szoros mérkőzést játszanunk. Talán az volt a legszebb élmény a szezonban, hiszen ott a szegedi csapat megmutatta, hogy légiósai nélkül is remek teljesítményre képes – nyilatkozta Debreczeny Dénes.

Hiába zárták le a szezont a Gorillák, ma már ismét belevágnak az edzésekbe. A magyar rögbiben most húznak egy nagy, piros vonalat, és innentől kezdve a csapatok kőkeményen készülnek az olimpiai 7’s szakág versenyére, amelyben legutóbb ezüst­éremig jutott a Tisza-parti klub. Ahogyan a csapat technikai vezetője fogalmazott: evés közben jön meg igazán az étvágy, így idén is mindenképpen éremmel szeretnék majd zárni azt a kiírást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában