EB

2021.06.27. 07:46

Belga–portugál rangadó

Vasárnap Belgium és Portugália között rendezik a labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének egyik legnagyobb rangadóját a spanyolországi Sevillában, míg 18 órától Budapesten Hollandia–Csehország mérkőzést rendeznek, mindkét meccset az M4 Sport adja élőben.

B. D.

Budapest, 2021. június 24. A portugál Cristiano Ronaldo ünnepli elsõ gólját a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Portugália-Franciaország mérkõzésén a budapesti Puskás Ferenc Stadionban 2021. június 23-án. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. MTI/EPA pool/Tibor Illyes

Forrás: MTI/EPA pool/Tibor Illyes

Fotó: Tibor Illyes

Vasárnap 18 órakor rendezik az utolsó labdarúgó-mérkőzést a 2020-as Európa-bajnokságon a budapesti Puskás Arénában. Hollandia a C csoport élén, míg Csehország a D jelű négyes harmadik helyén jutott tovább a párharcba.Utoljára 2015 októberében ta­lálkozott egymással a holland és a cseh válogatott, akkor az Eb-selejtezők 10. fordulójában 3–2-re nyertek a vendégek Amszterdamban. Azóta alaposan átalakult mindkét együttes, Hollandiánál Memphis Depay, Daley Blind és Marten Stekelenburg, míg a cseheknél a két kapus, Tomás Václík és Tomás Koubek maradt hírmondónak arról a mérkőzésről.

A nyolcaddöntők egyik, ha nem a legnagyobb rangadóját rendezik vasárnap 21 órától a spanyolországi Sevillában.

Belgium és Portugália, Romelu Lukaku és Cristiano Ronaldo ta­­lálkozik egymással. Előbbi háromszor, utóbbi ötször volt eredményes – kétszer Magyarország ellen, összesen három tizenegyest értékesítve – eddig a kontinensviadalon, így amelyikük csapata továbbjut, és még esetleg eredményes is lesz holnap este, akár a gólkirályi cím felé is egy nagyobb lépést tehet.

Fotó: MTI/EPA pool/Tibor Illyes

Mindkét csapatnak volt gyengébb meccse a csoportkör során, azonban a belgák talán kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtottak, mint a halálcsoportból érkező portugálok. Az elmúlt ti­­­­­zennégy esztendőben mindössze kétszer találkoztak. 2018-ban egy hasonló kerettel felálló belga együttes 0–0-t játszott egy azóta nagyban átalakuló portugál csapattal a világbajnokság előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában