Szentesről érkezik az új edző

2021.06.21. 19:10

Koncz Zsolt veszi át a HFC irányítását

Megnevezte új vezetőedzőjét és a szakmai stábot a következő NB III.-as szezonra a Hódmezővásárhelyi FC: a csapat irányítását egy korábbi élvonalbeli labdarúgó veszi át, a klubnál pedig továbbra is prioritás, hogy jelentős részben vásárhelyi labdarúgók alkossák a keretet.

V. P.

Koncz Zsolt (balról) nagy lehetőséget kapott, az NB III.-ban bizonyíthat a HFC-vel. Fotó: DM

Fotó: DM

Miután az MLSZ úgy döntött, hogy a korábbiakkal ellentétben marad az NB III.-ban a három, húszcsapatos csoportban való lebonyolítás, a Hódmezővásárhelyi FC bár 16., kieső helyen végzett, a döntés után mégis maradhat a harmadosztályban. A csapatot az utolsó meccseken a Bacsa Zsolt–Ludánszki Bence duó vezette, az új szezonnak viszont egy új szakember vezetésével fut neki a csapat.

– Úgy éreztük, egy külső impulzusra, egy új szakemberre van szükségünk, akinek a megfelelő játékos-múlt mellett edzői tapasztalata is van már. Így esett a választás Koncz Zsoltra, aki egy fiatal, ambíciózus edző, illeszkedik abba az elképzelésbe, amit mi itt meg szeretnénk honosítani.

Az új tréner munkáját Antal Krisztián pályaedzőként, Kovács Krisztián pedig kapusedzőként segíti. A klubnál továbbra is fontos, hogy javarészt vásárhelyi játékosok alkossák a keretet, azonban a játékoskeretbeli változásokat egyelőre a klubelnök nem kívánt érinteni.

Koncz Zsolt (balról) nagy lehetőséget kapott, az NB III.-ban bizonyíthat a HFC-vel. Fotó: DM

Az előző évhez hasonlóan a HFC a megyei I. osztályban is indít csapatot a következő szezonban, ahol az U19-ből kiöregedő játékosok kaphatnak szerepet. Mint Horváth Zoltán kitért rá, nem szeretnék, ha bárki is abbahagyná a futballt a klubnál: így az NB III.-as csapatban kevesebb szerephez jutó játékosok mellett a fiataloknak kínál majd játéklehetőséget ez a csapat.

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. Azzal tudtam ezt kivívni, amit Szentesen az elmúlt egy évben letettünk az asztalra. Biztos, hogy az előző évek is segítettek, de ez az előző év sokat jelenthetett. Stabil középcsapattá szeretnénk formálni a csapatot, az a célunk, hogy ne kelljen félni a kieséstől a szezon végén. Ez persze legfőképpen a játékoskeret kialakításán múlik majd. Rengeteg tehetség kikerült már innen, Vásárhelyről. Bízom benne, hogy megtaláljuk azt a közös utat, ami előrelendíti a vásárhelyi labdarúgást. Szeretném, ha nem csak a felnőttcsapat, hanem a klub minden csapata szép fényben tündököljön, hiszen sokkal többre hivatott ez a klub – mondta Koncz Zsolt, a HFC új edzője. A korábbi élvonalbeli labdarúgó ezzel felhagy játékos-karrierjével, és mint kitért rá, az igazi „szögre akasztás” ugyan elmaradt így, de olyan lehetőséget kapott, amelyet mindenképp szeretett volna megragadni.

A csapat június 28-án kezdi majd meg a felkészülést az új, augusztus elsején rajtoló idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában