Férfi kézilabda

2021.06.30. 17:52

MOL-PICK Szeged: Nagy Martin Németországba kerül kölcsönbe

Mindössze egy ponttal maradt le a feljutást érő második helyről a német másodosztályban az a VfL Gummershach, amelyben kölcsönben szerepel majd a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának kapusa, Nagy Martin a következő szezonban. A 2020–2021-es idényben állt először légiósnak a 22 éves hálóőr, Izlandon a Valurral pedig bajnoki címnek örülhetett.

Fotó: Koncz György/MW

Forrás: MW

Fotó: Koncz György

– Egy jó csapathoz kerülök, amelynek biztosan az lesz a célja az ősztől, hogy kiharcolja a feljutást a Bundesligába. Rendkívül kiegyensúlyozott lesz a 2. Bundesliga is, hiszen négyen esnek majd ki az elsőosztályból, míg feljutó továbbra is kettő lesz – jegyezte meg lapunknak Nagy Martin, aki egyelőre még Szegeden tölti vakációját.

Hozzátette, úgy érzi, Izlandon minden szinten sokat fejlődött, és Németországban is ez a célja. Úgy érzi, második légiós idényében még jobban boldogulhat majd, hiszen a német nyelvet lényegesebben jobban beszéli, hiszen magyar-német kettős állampolgár. Több rokona él Drezdában, ahol szintén másodosztályú a férficsapat.

Fotó: Koncz György/MW

– Reykjavíkban nagyon megkedveltem izlandi vezetőedzőnket, Snorri Gudjónssont, aki a legendás magyar–izlandi meccsen is játszott Londonban a 2012 olimpiai negyeddöntőben. Gummersbachban pedig a 2020-ban visszavonult világklasszis balszélső, Gudjon Valur Sigurdsson lesz a vezetőedző, míg a kapusedző az a Mario Kelentric, aki hosszabb ideig dolgozott a Zagrebnél, majd a horvát férfiválogatottnál. Mindkettőjükkel várom már a közös munkát, fontos szerepet játszottak a döntésemben – árulta el a szegedi játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában